Foto: Paarnaq Hansen

Slip kaninen løs i stuen

Hvorfor ikke lukke kaninburet op og lade kaninen hoppe frit rundt i stuen? Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du slipper din kanin fri i stuen.

Kaniner løber frit i hjemmet

Hvorfor ikke lukke kaninburet op og lade kaninen hoppe frit rundt i stuen? Stadig flere holder nemlig kaniner, som man holder hund og kat, nemlig ved at lade dem opholde sig frit i ens hus.

Tendensen stammer fra USA, hvor stadig flere holder kanin på den måde.

Der er mange fordele ved at holde kaniner på den måde. Kaninen får et friere liv, hvor den har bedre mulighed for at bevæge sig og udføre et mere alsidigt liv. Du får til gengæld fornøjelsen af en glad kanin og underholdningsværdien ved alle de sjove og fjollede ting kaninen kan finde på.

Hvad du skal være opmærksom på

For at det skal kunne lade sig gøre, er der imidlertid en par ting man skal være opmærksom på, ikke mindst renlighed, sikkerhed og et roligt sted til kaninen.

1. Renlighed

Fra naturens side er kaniner ganske renlige, og har ofte ikke noget problem med at lære at bruge en toiletbakke. Det er dog lettest, hvis kaninen er neutraliseret, fordi trangen til at markere dens territorium er mindre. Stil i første omgang toiletbakken, hvor kaninen har bestemt, at den vil have sit toilet. Når kaninen er blevet vant til at bruge bakken kan den flyttes til det sted, du finder passende.

Foto: Carina Lauth Gøttler

2. Sikkerhed

Kaniner er nysgerrige, og den nysgerrighed indbefatter at bide i ting de undersøger. Vær derfor særlig opmærksom på, at kaninen ikke kan komme i nærheden af giftige planter, rengøringsmidler o.lign. samt elektriske ledninger, og pas på ikke at træde på kaninen eller at den kommer i klemme i døren.

3. Er roligt sted

For at trives har kaninen også brug for et roligt sted, hvor den kan slappe af og hvile sig. Det kan være et bur, en kasse en løbegård, et skab under en trappe. Mulighederne er mange, så længe det er et roligt sted, hvor kaninen kan være uforstyrret.

Foto: Michelle Møller

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

3. april 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...