Læs både fordele og ulemper ved at have kaninen inde eller ude om vinteren.
Læs både fordele og ulemper ved at have kaninen inde eller ude om vinteren. Foto: Karina Kettner

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge dele. 

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Udekaninen

Lad kaninen blive ude. Er den sund og rask klarer den sig fint gennem selv den værste frost, hvis den har et tørt og rent bur og kan komme i læ. Samtidig bliver du ikke generet af fluer og lugten af kanin, der kan følge med at have kaninen inde.

Du mindsker desuden risikoen for allergi hos dig og din familie. Du slipper også for en lille, sød terrorist, der spiser dine møbler og ledninger og anvender sofaen som toilet.

Indekaninen

Tag kaninen ind. Det er rigtig hyggelig at have en kanin i nærheden. Du lærer den bedre af kende og får en bedre kontakt med den, fordi den er lige i nærheden. Kaniner kan holdes inde i et bur, men også slippes løs i stuerne, som stadig flere kaninejere gør.

Kaniner er faktisk ganske renlige i naturen og kan sagtens lære at bruge en toiletbakke.

Endelig slipper du for at skulle ud i frostvejr for at fodre og muge samt at vandet i vandflasken skal skiftes ustandseligt, fordi det fryser til is.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

27. oktober 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Tre nemme kæledyr for begyndere

Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre nemmeste kæledyr, du kan forestille dig - og lær, hvordan du passer dem.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...