Sådan fanger du kaninen i løbegården

Øvrige kæledyr

En del oplever problemer med at fange kaninen, når den først er sat ind i løbegården. Se her, hvordan du nemmest fanger den igen.

Tålmodighed er en dyd! Sæt dig ind i løbegården og vent på at kaninen kommer til dig.
Tålmodighed er en dyd! Sæt dig ind i løbegården og vent på at kaninen kommer til dig. Foto: Karina Kettners

En del oplever problemer med at fange kaninen, når den først er sat ind i løbegården. Kaninen forsvinder i det første og bedste hul i jorden, den løber ind i der fjerneste hjørne, hvor du ikke kan få fat i den, eller den bider, spræller og krasser, hvis du skulle være så heldig at få fat i den. Hvad pokker gør du?

Det er naturligt for kaninen at gemme sig

I naturen er kaniner byttedyr. Det er naturligt for dem at løbe væk og gemme sig, når de oplever, at de bliver jagtet, for den kan aldrig vide, om den er ved at blive spist.

Hvis den har muligheden, så forsvinder den i et hul, hvis ikke, vil den løbe eller ligge sig fladt, indtil du bøjer dig for at få fat i den og så løbe.

Typisk sætter man kaninen i løbegården om morgenen, og tager den ind igen om eftermiddagen eller aftenen. Kaninen lærer hurtigt at eftermiddags- og aftentid er ensbetydende med at blive jagtet, så den bliver mindre og mindre tam, når du kommer hen til løbegården.

Sæt dig ind i løbegården og vent på at kaninen kommer til dig

Men kaniner er også nysgerrige dyr. Så forsøg at ændre din adfærd fra jagt til at gøre kaninen nysgerrig. Sæt dig ind i løbegården og sid helt stille. Der går typisk under 5 min. før kaninen kommer hen til dig. Nogle gange kan der gå længere, men den kommer hen.

Lad vær at tage den eller røre den de første gange, den kommer hen, men hav gerne nogle mælkebøtteblade i skødet. Langsomt kan du begynde at række hånden ud og røre dens hoved.

Der går typisk under en uge før kaninen selv komme hen til lågen og kan tages op uden problemer, hvis du gør på den måde.

Du behøver altså ikke i al evighed sidde inde i løbegården og vente 5-30 min. før kaninen kommer. Så snart, den har vænnet sig til ikke at blive jagtet, og at der kommer en godbid, kommer den hen til dig.

Du kan også med fordel stikke en mælkebøtte, en lille gren eller et stykke gulerod ind til kaninen, når du går forbi løbegården eller buret. På den måde får du en meget forventningsfuld kanin, der står klar, når du kommer.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

7. august 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

Øvrige kæledyr En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Øvrige kæledyr Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Øvrige kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Øvrige kæledyr Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Øvrige kæledyr Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...