Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Øvrige kæledyr

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

Foto: Louise Falkenberg-Petersen

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset?

Fordelene er mange. Kaninen får mere plads end i et bur. Ligesom du og børnene kan lettere komme i kontakt med den og sidde inde hos den, og du slipper for, at Kaninen æder dine møbler.

Sådan indretter du legehuset

Kaniner sætter pris på huler og rør, på at kunne grave og gnave og at kunne komme højt op.

Sæt træ-, plast og papkasser eller kurveflet ind i legehuset. Skaf nogle rør i forskellige længder, diameter og materialer.

I naturen lever kaniner i huler, de selv graver i jorden. De vil derfor sætte pris på at kunne grave.

Giv Kaninen mulighed for at grave ved at sætte en kasse med jord, en kattetoiletbakke eller en lille sandkasse ind til den.

Skift gerne materialet i kassen, så den graver i forskelligt materiale. Den har godt af variation.

Jord, sand, træpiller eller lignende bundstrøelse er velegnet til at grave i. Sæt træstubbe, hylder og andet, den kan hoppe op på, ind i legehuset.

Husk også at sørge for et foderhjørne med plads til foderskåle og høhæk samt et toilethjørne.

Det skal du være opmærksom på

Der er også et par ting, du skal være opmærksom på:

  • At der er frisk luft og at der ikke lugter for meget af ammoniak.
  • At der ikke bliver for varmt. Temperaturen skal helst ikke komme over 25 grader
  • At der kan lukkes af, så hunde og ræve ikke kan komme til kaninen.
  • At stille en toiletbakke i det hjørne, kaninen vælger som toilethjørne
  • Strø godt. Læg evt. et ekstra sæt brædder eller andet, der kan skåne gulvet mod fugt.

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

18. september 2018
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

Øvrige kæledyr En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Øvrige kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Øvrige kæledyr Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Øvrige kæledyr Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Tre nemme kæledyr for begyndere

Øvrige kæledyr Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre nemmeste kæledyr, du kan forestille dig - og lær, hvordan du passer dem.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...