Brug et rør til at skabe et sted, hvor din kanin kan slappe af.
Brug et rør til at skabe et sted, hvor din kanin kan slappe af. Foto: Maria Gullestrup

Giv din kanin et rør - og et bedre liv

Du kan give din kanin et trygt tilholdssted ved hjælp af noget så simpelt som et rør. Få inspiration til, hvordan du skaber et sted, hvor din kanin kan slappe af med rør her. 

De fleste kaniner elsker rør og kan ikke få nok af dem. Hvor de ofte mister interessen for legetøj og andet, du måtte finde på at give dem, er rør som regel et hit. Alle slags rør kan bruges - både små og store rør og rør i mange forskellige materialer. 

Rør gør kaniner trygge

Røret kan således være af metal, trådnet, plast, beton, pap, træ eller pil. Det er næsten underordnet, bare det er et rør, og kaninen kan komme ind i det. 

Rør gør kaninerne trygge. De kan ligge og slappe af i røret, og de kan søge sikkerhed, hvis der er noget, der skræmmer dem. Nogle vil også hoppe op på røret og gnave i det, hvis røret er lavet af et materiale, der kan gnaves i.

10 sygdomme alle hundeejere burde være opmærksomme på

Fang din kanin

Rør kan faktisk også være en hjælp, hvis du ikke kan fange din kanin. Læg et rør ind i buret eller løbegården, og kaninen vil ofte søge tilflugt der, hvorefter du kan fange den. Derved slipper du også for at jagte rundt med den.

Sådan bruger du rør i kaninburet

Få inspiration til, hvordan du selv kan bruge rør i dit kaninbur herunder: 

22. november 2018
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.