Pas på kaninen i sommervarmen

Øvrige kæledyr

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Hvis temperaturen kommer over 25 grader, har kaniner det rigtig varmt.
Hvis temperaturen kommer over 25 grader, har kaniner det rigtig varmt. Foto: Getty Images

Hvor meget varme kan en kanin tåle?

Den optimale temperatur for kaniner er mellem 10 og 20 grader. Kommer temperaturen over de 25 grader, har de det rigtigt varmt, og nærmer vi os de 35 grader kan de få hedeslag.

Sådan behandler du din hund hvis den bliver stukket af en bi.

Hvis du tager kaninen med i bilen i sommervarmen

Skal du have kaninen med i bilen, så vær rigtig opmærksom på, hvor i bilen du stiller den. Nogle steder er der nemlig varmere end andre. Stil den ikke i bagagerummet, hvor det kan være varmt, og du ikke kan holde øje med den. Pas på at transportkassen ikke på noget tidspunkt kommer til at stå i direkte sol, og efterlad ikke kaninen alene i bilen en varm sommerdag.

Sådan afkøler du din kanin

Kaniner kan ikke svede. De kommer af med varmen ved at trække vejret hurtigere, afgiver varme gennem ørerne og ligger udstrakt for at afgive så meget varme som muligt. Mærk derfor efter, hvor varme kaninens ører føles, og køl dem evt. ned, hvis de føles rigtig varme og sørg for, at kaninen har så meget plads i transportkassen, at den kan ligge udstrakt og vælg en kasse, der er godt ventileret.

Disse planter er giftige for dine kæledyr.

Sæt en vanddunk på transportkassen eller giv kaninen gulerod eller agurk med, så den også kan få væske af den vej.

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

23. august 2018
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

Øvrige kæledyr En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Øvrige kæledyr Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Øvrige kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Øvrige kæledyr Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Tre nemme kæledyr for begyndere

Øvrige kæledyr Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre nemmeste kæledyr, du kan forestille dig - og lær, hvordan du passer dem.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...