Foto: Maria Gullestrup

Har du husket julegaven til din kanin? 5 ting din kanin vil sætte pris på

Skal du glæde kaninen i julen eller måske dens ejer, er der her et par gode tips til gaver, kaniner vi sætte pris på. 

1. Rør

Kaniner er glade for rør, de kan gemme sig i. Du kan finde rør på markedet i plast, træ eller flet.

2. Kasser

Kaniner elsker kasser. Kasser man kan gemme sig, hoppe op på, lægge sig i eller bruge som toilet. En papkasse kan gøre det, men trækasser er også velegnede.

3. Ting at gnave i

Grene og ting kaninen kan gnave i. Den gratis gave finder du i haven, ved at klippe et par frugtgrene af til kaninen eller tage et par grene fra juletræet (husk, det må ikke være sprøjtet!). Men man kan også købe pressede halmbriketter til at hænge i buret. Hold igen med salg- og kalksten, med mindre du ved, at kaninen mangler salt og kalk.

4. En gravekasse

De fleste kaniner holder af at grave. Giv den derfor en kasse med grus eller jord den kan grave i.

5. Godbidder

Giv den lidt ekstra godt, men pas på med ikke at give den store mængder af noget, den ikke er vant til. Det kan give den dårlig mave. Pas også på med snackstænger med meget honning og korn, der feder. Hold igen med salt og agurk, der indeholder meget vand. Til gengæld er krydderurter, mange grøntsager og blomster gode. Giv det evt. i tørret tilstand. 

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

20. december 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...