Har du husket julegaven til din kanin? 5 ting din kanin vil sætte pris på

Øvrige kæledyr

Skal du glæde kaninen i julen eller måske dens ejer, er der her et par gode tips til gaver, kaniner vi sætte pris på. 

Foto: Maria Gullestrup

1. Rør

Kaniner er glade for rør, de kan gemme sig i. Du kan finde rør på markedet i plast, træ eller flet.

2. Kasser

Kaniner elsker kasser. Kasser man kan gemme sig, hoppe op på, lægge sig i eller bruge som toilet. En papkasse kan gøre det, men trækasser er også velegnede.

3. Ting at gnave i

Grene og ting kaninen kan gnave i. Den gratis gave finder du i haven, ved at klippe et par frugtgrene af til kaninen eller tage et par grene fra juletræet (husk, det må ikke være sprøjtet!). Men man kan også købe pressede halmbriketter til at hænge i buret. Hold igen med salg- og kalksten, med mindre du ved, at kaninen mangler salt og kalk.

4. En gravekasse

De fleste kaniner holder af at grave. Giv den derfor en kasse med grus eller jord den kan grave i.

Læs også:

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...

5. Godbidder

Giv den lidt ekstra godt, men pas på med ikke at give den store mængder af noget, den ikke er vant til. Det kan give den dårlig mave. Pas også på med snackstænger med meget honning og korn, der feder. Hold igen med salt og agurk, der indeholder meget vand. Til gengæld er krydderurter, mange grøntsager og blomster gode. Giv det evt. i tørret tilstand. 

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

20. december 2017
Mere om Øvrige kæledyr

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge dele. 

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Tre nemme kæledyr for begyndere

Øvrige kæledyr Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre...

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst. 

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...

Sådan fanger du kaninen i løbegården

Øvrige kæledyr En del oplever problemer med at fange kaninen, når den først er sat ind i løbegården. Se her, hvordan du nemmest fanger den igen.

14 interessante ting du sikkert ikke vidste om hamstere

Øvrige kæledyr Læs her 14 overraskende facts om det lille, pelsede kæledyr. 

Ved du, hvor mange år du kan forvente at have glæde af dit kæledyr?

Øvrige kæledyr Tænker du også nogle gange over, hvor gammelt dit kæledyr egentlig kan blive? I så fald er du ikke den eneste! Vi har fundet svarene, og er...

Usædvanlige venskaber mellem dyr

Øvrige kæledyr Rigtige venskaber er betingelsesløse og livslange. Men venskaber mellem rovdyr og pattedyr kan være problematiske – men det ved disse dyreve...