Få 4 gode råd, der gør din kanin klar til vinteren.
Få 4 gode råd, der gør din kanin klar til vinteren. Foto: istockphoto

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

Af: Maria Gullestrup, 2. oktober 2019

Sørg for, at din kanin er sund og rask

En sund og rask kanin har ikke noget problem med at klare selv stærke frostgrader, hvis den er sund og rask. Hvorimod syge kaniner let bukker under, når det bliver koldt.

Tag derfor et ekstra kig på kaninen, og tjek om den er sund og rask. Den må ikke være for tynd, have afføring klistret til bagdelen, pjusket pels eller sammenklistrede hår på indersiden af poterne.  

Er du i tvivl, så besøg dyrlægen en ekstra gang.

Giv kaninburet et tjek

Giv buret et efterårstjek. Står det tørt og sådan at kaninen kan komme i læ? Er trådnettet, træet og lågens hængsler i orden og er sikkert mod rovdyr? Vilde dyr, der mangler mad om vinteren, hvor det er koldt vil nemlig gøre sigekstra umage for at komme ind til en god kaninsteg.

Rottefrit kaninbur

Efterår og vinter er også tiden, hvor rotter får stadig sværere ved at skaffe mad. Da der er mad i og omkring kaninbure, vil de ofte søge derhen i jagten på noget at spise.

Rotter kan overføre sygdomme til kaniner, og de kan æde kaniner, primært unger, men er de tilstrækkelig sultne, kan de godt angribe voksne kaniner.

Sørg for at rotterne ikke kan komme ind i buret. En tommelfingerregel er, at kan rottens hoved komme ind gennem trådnettet, kan resten af rotten også. Sørg også for at opbevare foderet, så rotterne ikke kan komme til det.

Sæt fodermængden op, når det bliver koldere

Det kræver energi at holde varmen. Derfor skal en kanin, der opholder sig ude i koldt vejr have mere mad end en, der befinder sig inde i varmen, ellers taber den sig. Udekaninen må derfor godt få lidt ekstra mad i vinterkulden.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

2. oktober 2019 Maria Gullestrup
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.