Små børn synes ofte, at det er sjovt at fodre kaniner.
Små børn synes ofte, at det er sjovt at fodre kaniner. Foto: Getty Images

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Af: Maria Gullestrup, 22. august 2018

Små børn kan have stor glæde af kaniner

Jeg får ofte spørgsmålet, om hvor gamle børn skal være, før de må få en kanin. Mit svar er, at selv børn i 2-5 års alderen kan have stor glæde af at have en kanin. De er faktisk nogle rigtige gode kaninejere.

10 tips til dig med en hund i løbetid.

Hvem har ansvaret for kaninen?

Man skal naturligvis ikke give et lille barn ansvaret for kaninen, men kaninen er en rigtig god anledning til at lære børnene empati, at iagttage kaninens adfærd og at tale om dagligdags ting, som fx mor- og farkanin, nu spiser kaninen, ser den glad eller bange ud?

Lad børnene lære kaninen at kende

Små børn synes ofte, at det er sjovt at fodre kaninen og stikke mad ind til kaninen i buret, og netop at stikke en mælkebøtte eller andre godbidder ind til kaninen, når man går forbi buret er en rigtig god måde at få en tam kanin på.

De små børn synes også ofte, at det er sjovt at være med til at gøre rent og muge ud i buret og at give den rent halm.

Kan ræve holdes som kæledyr?

Børn nyder at iagttage kaniner

Til gengæld har små børn ofte ikke lyst til at holde kaninen. Det kan være utrygt, og den kan kradse. Barnet har derfor ofte meget større glæde af at iagttage kaninen og hjælpe med.

Samtidig slipper kaninen for at blive jagtet rundt af ivrige barnehænder og får mulighed for selv at komme hen, når den får tilbudt en godbid.

Sådan skabes en god relation

Sæt jer ind til kaninen sammen med barnet og snak, om hvad kaninen gør. Skal barnet endelig holde kaninen, kan det være en god ide, at iføre barnet en flisbluse eller et håndklæde, så de ikke bliver kradset af de skarpe kaninkløer.

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

22. august 2018 Maria Gullestrup
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge dele. 

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser ved at variere kosten. Se mere her. 

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.