Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Foderskåle kan være lavet af blandt andet plast, stentøj og rustfrit stål.
Foderskåle kan være lavet af blandt andet plast, stentøj og rustfrit stål. Foto: Maria Gullestrup

En foderskål er vel en foderskål?

Der er forskel på det materiale foderskålen er lavet af, og hvor den er placeret og det er ikke alle placeringer og materialer, der er lige gode.

Skålens materiale

Foderskåle kan være lavet af blandt andet plast, stentøj og rustfrit stål.

Skåle af stentøj og rustfrit stål kan alle modstå kaninens tænder, der ganske gerne tager en bid ikke bare af skålens indhold, men også af skålen.

Nogle plastskåle er lavet af hårdt plast, der kan modstå kaninens tænder, mens andre bliver spist i løbet af ingen tid. Derved risikere kaninen af få skadelig plast i maven.

Skålens placering

Skåle kan stå i bunden af buret eller hænge på buret. De fleste skåle, der er lavet af plast er ikke velegnet til at have stående i bunden af buret, fordi kaninen smider rundt med dem og deres indhold. Stentøjsskåle, der kan stå fast, kan forårsage mug og bakterier i strøelsen under og omkring skålen, hvis der er fugtigt. Dette kan være skadeligt for kaninen.

Det bedste er en skål, der kan hænge fast på buret. Der er forskellige måder at hænge den fast, nogle sidder fast i tråden i burets låge, mens andre er skruet fast på selve buret. Det er ikke så afgørende om det er det ene eller det andet. Det væsentligste er at skålen let skal kunne fjernes, så den kan rengøres, men helst ikke kunne fjernes af kaninen. Da den så ender et andet sted i buret.

Vær derfor opmærksom på hvilken type foderskål du køber til kaninen, næste gang, du skal have skiftet skål.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

22. september 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

Øvrige kæledyr En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Øvrige kæledyr Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Øvrige kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Øvrige kæledyr Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Øvrige kæledyr Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Tre nemme kæledyr for begyndere

Øvrige kæledyr Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre nemmeste kæledyr, du kan forestille dig - og lær, hvordan du passer dem.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...