Foderskåle kan være lavet af blandt andet plast, stentøj og rustfrit stål.
Foderskåle kan være lavet af blandt andet plast, stentøj og rustfrit stål. Foto: Maria Gullestrup

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Af: Maria Gullestrup, 22. september 2017

En foderskål er vel en foderskål?

Der er forskel på det materiale foderskålen er lavet af, og hvor den er placeret og det er ikke alle placeringer og materialer, der er lige gode.

Skålens materiale

Foderskåle kan være lavet af blandt andet plast, stentøj og rustfrit stål.

Skåle af stentøj og rustfrit stål kan alle modstå kaninens tænder, der ganske gerne tager en bid ikke bare af skålens indhold, men også af skålen.

Nogle plastskåle er lavet af hårdt plast, der kan modstå kaninens tænder, mens andre bliver spist i løbet af ingen tid. Derved risikere kaninen af få skadelig plast i maven.

Skålens placering

Skåle kan stå i bunden af buret eller hænge på buret. De fleste skåle, der er lavet af plast er ikke velegnet til at have stående i bunden af buret, fordi kaninen smider rundt med dem og deres indhold. Stentøjsskåle, der kan stå fast, kan forårsage mug og bakterier i strøelsen under og omkring skålen, hvis der er fugtigt. Dette kan være skadeligt for kaninen.

Det bedste er en skål, der kan hænge fast på buret. Der er forskellige måder at hænge den fast, nogle sidder fast i tråden i burets låge, mens andre er skruet fast på selve buret. Det er ikke så afgørende om det er det ene eller det andet. Det væsentligste er at skålen let skal kunne fjernes, så den kan rengøres, men helst ikke kunne fjernes af kaninen. Da den så ender et andet sted i buret.

Vær derfor opmærksom på hvilken type foderskål du køber til kaninen, næste gang, du skal have skiftet skål.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

22. september 2017 Maria Gullestrup
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.