Kaniner er ganske gode til at gnave, så transportkassen skal gerne være solid.
Kaniner er ganske gode til at gnave, så transportkassen skal gerne være solid. Foto: Getty Images

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Af: Maria Gullestrup, Klaken Familie- og hobbydyr, 26. november 2019

Papkasse, kurv eller transportkasse. Der findes flere måder at transportere din kanin på, men det er ikke alle, der er lige behagelige for hverken dig eller din bløde ven. Så hvad bør du egentlig gøre?

Det korte svar

Det korte svar er, at hvis man kun skal transportere den en enkelt gang og har den under opsyn, fungerer en papkasse ganske godt.

Det lidt længere svar

Det lidt længere svar er, at der er mange mere eller mindre gode muligheder.

Materialet

Kaniner er ganske gode til at gnave, så transportkassen skal gerne være solid. Derfor er en papkasse eller en kasse/taske i stof en dårlig ide. Har man ikke opsyn med kaninen, er der nemlig en risiko for at den gnaver sig ud af kassen.

Plast, træ og metal er bedre materialer til kasserne.

Indretning

Mange bruger kattetransportkasser til kaniner. Disse kasser åbnes ofte forfra. Sådanne kasser er ikke så velegnede til kaniner, fordi bagbenene risikerer at sidde fast i kassen, når man skal have kaninen ud af kassen. Hvis der samtidig er halm i kassen, sviner det ofte, når man tager kaninen ud, fordi halmen følger med.

Det er vigtigt med noget at dække bunden med, for at sikre sig, at kaninen ikke glider på bunden. Hvis man vil undgå halm over hele gulvet, når man tager kaninen ud af kassen, kan man med fordel lægge et håndklæde i bunden i stedet for halm. Det kan også være en fordel at tage kaninen baglæns ud af kassen. På den måde undgår man, at benene kommer til at sidde fast i kassen.

Transportkasser, der åbnes oven fra, er klart at foretrække, fordi det er lettere at få kaninen ud af kassen. Der findes et utal af forskellige kasser både i plast, træ og metal.

Kvaliteten

Kvaliteten på transportkasser kan være noget svingende. Tjek derfor kvaliteten på kassen, før du anskaffer dig en. Tjek både at selve kassen er solid, men også at lukkemekanismen holder, når man transporterer kaninen.

26. november 2019 Maria Gullestrup, Klaken Familie- og hobbydyr
Mere om Øvrige kæledyr

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke over, før du anskaffer dig en eller flere kaniner. 

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke kaninracer med pletter her.

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge dele. 

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser ved at variere kosten. Se mere her. 

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.