Kaninburet kan være en ren lækkerbisken for en kanin.
Kaninburet kan være en ren lækkerbisken for en kanin. Foto: GettyImages

Det skal du vide om kaninbure

Skal i have kanin, kan det at finde et godt bur i en god kvalitet være noget af en udfordring. Se med her, hvor vi guider dig i valget af det nye familiemedlems hjem. 

Lad os sige fra starten af, det er ikke altid let at finde et godt og velegnet kaninbur, for rigtig mange af dem, man kan købe, er små, dårligt indrettet og af dårlig kvalitet.

Derfor er der et par ting, du bør være pmærksom på, når indretter kaninens nye rammer.

Se med her. 

Kvaliteten

Det er vigtigt at tjekke om buret er bygget af solidt træ (hvis det er et træbur, man køber). Kaniner gnaver nemlig ganske gerne, og de bløde træsorter, som mange af burene er bygget i, er en lækkerbisken for en kanin. Resultatet kan være, at kaninen gnaver sig gennem buret og er væk, når man en dag kommer ud til den.

Du skal også kaste et blik på hængsler og trådnet. Hængsler, kan være så spinkle, at der ikke går lang tid, før lågen falder af. Trådnet kan være så tyndt, at det går i stykker, når man hænger en foderskål på, tærer p.gr. urin eller kan ødelægges af hunde og ræve, der gerne tager kaninerne.

Plads

Et andet problem er at burene er små, lave og indeholder rigtig mange kringel kroge, der gør det vanskeligt at få fat i kaninen. Du skal derfor sikre dig, at du kan få fat i kaninen alle steder i buret, at buret er stort nok til, at kaninen kan hoppe rundt, stå på bagben, og at der er plads til ting, kaninen kan beskæftige sig med som huler og rør.

Hvor stort

Det kan være svært at give et godt svar på, hvor stort et bur bør være. Hvis buret står inde i en løbegård, er buret primært et tilflugtssted og sted, hvor kaninen kan søge ly for vind og vejr. I så fald behøver buret ikke at være så stort. Jeg plejer at anbefale at buret er minimum 120 cm bredt, 60 cm højt og 50-60 cm dybt. Jeg vil gerne have høje bure, hvor der er plads til kasser og rør og ikke så dybe bure, så børn også kan nå kaninen. Et bur i den størrelse forudsætter dog, at kaninen har mulighed for at komme ud og bevæge sig udenfor buret.

Køb buret brugt

Fordi kvaliteten er svingende på de bure man kan købe, kan det være en god ide at finde sit bur brugt. Der findes ofte brugte bure i glimrende kvalitet på Den Blå Avis og Gul og Gratis bygget af dygtige handymen. 

Overvej i stedet

Du kan også overveje at holde kaninen frit indendørs med mulighed for at hoppe frit rundt eller at inddrage børnenes legehus som kaninens bolig. Det er optimalt, fordi børnene kan gå ind og sidde hos kaninen og lade den komme hen til dem frem for at skulle fange den. Et legehus har som regel også så meget plads, at du let kan indrette boligen med huler, rør og masserer af ting, den kan beskæftige sig med. 

26. september 2019
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.