Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller kat

Øvrige kæledyr

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte.
Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Foto: istockphoto

Byttedyr og rovdyr

Kaniner er fra naturens side byttedyr. Katte og hunde er rovdyr. Det er væsentligt hele tiden at huske. Kaniner kan derfor komme til skade, når de er sammen med hunde eller katte.

Selv den roligste hund kan finde sit jagtinstinkt frem, hvis en kanin pludselig begynder at løbe. Det kan også være, at den bare vil lege, men det kan også blive ganske voldsomt for en kanin. Sørg derfor som minimum for at holde dyrene under opsyn, hvis du lader sin hund være sammen med din kanin.

Vær opmærksom på omgivelserne

Men det er ikke nok kun at være opmærksom på ens egen rolige familiehund. Mange lader deres kaniner hoppe rundt i haven. Det er ganske hyggeligt og også rart for kaninen, så længe den ikke bliver spist. Ganske ofte sker det, at hunde eller ræve er ubudne gæster på ens matrikel, og så kan Ninus meget vel ende som nogens aftensmad.

Hold øje med løbegården

Vær også opmærksom på, at kaninen ikke ved et uheld slipper ud af buret eller løbegården. En låge, der ikke er lukket ordentligt, kan blive fatal for Ninus.

Husk også at Ninus er en ganske habil graver og at den kan hoppe ganske højt. Ninus kan derfor grave sig ud (eller hund og ræv kan grave sig ind), og et lavt hegn er sjældent tilstrækkeligt til at holde Ninus inde og hunde/ræve ude.

Katte og kaniner er heller ikke altid en god cocktail. Særligt kaninunger er udsatte, hvis en kat er i nærheden. Nogle katte kan endog tage ganske store kaninunger.

HUSK altid at holde øje med din kanin, hvis den er i nærheden af hunde og katte.  

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

31. august 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

Øvrige kæledyr En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Øvrige kæledyr Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Øvrige kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Øvrige kæledyr Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Øvrige kæledyr Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Tre nemme kæledyr for begyndere

Øvrige kæledyr Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre nemmeste kæledyr, du kan forestille dig - og lær, hvordan du passer dem.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...