Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte.
Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Foto: istockphoto

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller kat

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Af: Maria Gullestrup, 31. august 2017

Byttedyr og rovdyr

Kaniner er fra naturens side byttedyr. Katte og hunde er rovdyr. Det er væsentligt hele tiden at huske. Kaniner kan derfor komme til skade, når de er sammen med hunde eller katte.

Selv den roligste hund kan finde sit jagtinstinkt frem, hvis en kanin pludselig begynder at løbe. Det kan også være, at den bare vil lege, men det kan også blive ganske voldsomt for en kanin. Sørg derfor som minimum for at holde dyrene under opsyn, hvis du lader sin hund være sammen med din kanin.

Vær opmærksom på omgivelserne

Men det er ikke nok kun at være opmærksom på ens egen rolige familiehund. Mange lader deres kaniner hoppe rundt i haven. Det er ganske hyggeligt og også rart for kaninen, så længe den ikke bliver spist. Ganske ofte sker det, at hunde eller ræve er ubudne gæster på ens matrikel, og så kan Ninus meget vel ende som nogens aftensmad.

Hold øje med løbegården

Vær også opmærksom på, at kaninen ikke ved et uheld slipper ud af buret eller løbegården. En låge, der ikke er lukket ordentligt, kan blive fatal for Ninus.

Husk også at Ninus er en ganske habil graver og at den kan hoppe ganske højt. Ninus kan derfor grave sig ud (eller hund og ræv kan grave sig ind), og et lavt hegn er sjældent tilstrækkeligt til at holde Ninus inde og hunde/ræve ude.

Katte og kaniner er heller ikke altid en god cocktail. Særligt kaninunger er udsatte, hvis en kat er i nærheden. Nogle katte kan endog tage ganske store kaninunger.

HUSK altid at holde øje med din kanin, hvis den er i nærheden af hunde og katte.  

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

31. august 2017 Maria Gullestrup
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.