Tre kaniner der nyder godt af et aflagt juletræ
Kaniner er glade for træer og grene Foto: Maria Gullestrup

Derfor skal du give din kanin et juletræ

Så snart julen er forbi står mange tilbage med et tørt juletræ der ikke længere har et formål og derfor afskaffes. Dog vil din kanin sætte stor pris på dit aflagte juletræ, hvorfor du måske skulle overveje at forære det til din pelsede ven. 
Af: Maria Gullestrup, 1. februar 2021

Kaniners naturlige kost består af planter, tørrede græsser og urter. Det slider hårdt på tænderne, derfor har kaniner udviklet tænder, der vokser gennem hele kaninens liv. Kaniner i fangenskab slider ofte tænderne mindre end vilde kaniner, fordi de får pelleteret foder og i mindre grad spiser græsser og andet grønt. Det er derfor vigtigt at sørge for, at kaninerne får et naturligt slid på deres tænder ved at have noget at gnave i og tygge på. Godt hø er et must, men kviste, grene og træstykker vi de fleste kaniner sætte pris på. 

Brug havens træer og buske

Har du derfor en have, er der masserer af muligheder for at supplere kaninens kost og give den noget af beskæftige sig med året rundt. 

Grenene fra ribs-, solbær- og hindbærbuske er velegnet til kaninerne. Grene fra frugttræer som hazel, æble- og pæretræer er også velegnede. Er det tid til at beskære buske og træer, så giv gerne kaninen en bid med. Det vil den sætte pris på.

Genbrug juletræet

Når julen er overstået, og juletræet skal smides ud, så tænk gerne på kaninen. Giv den gerne så meget af træet, der er plads til i dens bolig, så den kan hoppe ind i grenene, op på træet og rundt om det. Det er også en ganske god måde at blive populær hos naboerne på. Vi har således ofte været rundt hos naboerne og hente kasserede juletræer til vores omkring 100 kaniner. Godt for dem, godt for kaninerne. 

 

Det er barken, de sætter pris på

Det er særligt barken, kaninerne sætter pris på at gnave i. Når barken er gnavet væk, er den resterende gren knaps så interessant for kaninen. Sørg derfor gerne for jævnligt at skifte grenen ud og giv kaninen nye og friske grene. 

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

1. februar 2021 Maria Gullestrup
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.