Kanin med hængeører
Kanin med hængeører

5 kaniner med bløde hængeører

Synes du også kaniner med hængeører er noget af det sødeste? Så bør du kende til disse 5 racer.

Af: Maria Gullestrup, 1. februar 2021

Er du til kaniner med hængeører? Så læs videre. De findes nemlig i forskellige størrelser, racer og farver. Kaniner med hængeører har man kendt til i mindst 300-400 år. Hængeørerne er opstået gennem en eller flere mutationer gennem tiderne, hvorefter man har fremavlet forskellige varianter. 

Fransk Vædder

Fransk Vædder hører til blandt de største kaninracer, der findes, ja faktisk hører de til gruppen af kæmperacer. Som navnet mere end antyder stammer den fra Frankrig. De Franske Væddere skal gerne veje over 5 kg. De er udbredte som spise- og slagtekaniner, men er også ganske velegnet som kælekaniner. De går nemlig for at have et godt og roligt sind. De har yderlige den fordel, at små børn ikke lige så let bærer rundt på dem og derved kan komme til at skade dem, hvis de taber dem eller holder for fast på dem. Racen har pænt mange avlere i Danmark.

 

 

Engelsk Vædder

Engelsk Vædder hører til gruppen af store kaninracer. Den skal veje over 4 kg. Den stammer fra England og er kendetegnet ved sine meget lange ører. Den engelske Vædder er ikke særligt udbredt herhjemme, måske fordi de lange ører ikke er så praktiske. Ørerne er nemlig så lange, at kaninen kan træde i dem.

Cashmire Vædder

Cashmere Vædderen hører til gruppen af kaninracer med afvigende pelsstruktur. Racen stammer fra England og vejer mellem 1,7 og 2,3 kg. Det er altså en forholdsvis lille Vædder. Den er særligt kendetegnet ved den lange pels. Cashmire Væddere er ikke særligt udbredte i Danmark.

Lille Tysk Vædder

Hører til gruppen af mellemstore kaninracer. Det er dog stadig en forholdsvis stor kanin, der vejer 3-4 kg. Den Lille Tyske Vædder er en mindre udgave af Fransk Vædder, der som navnet antyder stammer fra Tyskland. Racen har nogen udbredelse i Danmark.

Dværg Vædder

 

Dværgvædderen er nok den race, der er mest udbredt som kælekaniner her i landet, men også i mange andre lande. Den hører til gruppen af dværgkaniner og er derfor den mindst af de godkendte Vædderrace i Danmark. Den skal helst veje mellem 1,4-1,9 kg. Dværgvædderen blev fremavlet i Holland i 1960erne og findes i dag i næsten alle farver. Den anses for at have et godt og roligt sind.

Inden for de senere år er der desuden fremavlet nye racer af Dværg Vædderen med andre pelstyper, nemlig Løvehoved Dværg Vædder, men lang pels omkring hovedet og Dværg Vædder satin med en meget skinnende pels. 

 

Minilop

I de senere år har man desuden set et stadig stigende antal Mini Lops, der nærmest må betegnes som Englands svar på Dværg Vædderen. Den må maximalt veje 1,6 kg. og er kendetegnet ved en meget flad snude.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

1. februar 2021 Maria Gullestrup
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.