4 små kaninracer, du bør kende, før du køber kanin

Øvrige kæledyr

Når man har besluttet sig for at anskaffe sig en kanin, opstår spørgsmålet naturligt, hvilken kanin man skal købe. Skal den være lille eller stor, have strit- eller hængeører, meget eller lidt pels. Her kan du læse om 4 små kaninracer.

Hermelin - en gammel kaninrace

Hermelinen er en gammel race, der oprindelig stammer fra England. Den blev for alvor udbredt i Danmark i sidste halvdel af det forrige århundrede. Var man barn i 1970erne, er der stor sandsynlighed for at ens første kanin var en Hermelin.

Hermelinen er kendetegnet ved sin lille størrelse. Dens flade næse og korte ører. Den må veje mellem 800 g og 1,3 kg. En del vejer imidlertid mere.

Hermelinen findes i mange forskellige farver.

Den har til tider et mere livligt temperament end andre racer, og er derfor måske ikke den mest egnede til helt små børn.

På grund af sin flade hovedform ses der typisk flere tandfejl hos denne race end andre.

Dværg Vædder - Danmarks mest udbredte kælekanin

Dværg Vædderen blev fremavlet i 1960erne i Holland og kom til de nordiske lande 10 år senere. Var man barn i 1980- og 90erne, er der stor sandsynlighed for at ens første kanin, var en Dværg Vædder. Fra 1980erne og frem til nu er det den mest udbredte kælekanin i Danmark.

Dværg Vædderen er kendetegnet ved sin flade hovedform og hængeører, som mange finder charmerende. Den må veje mellem 1,4 og 1,9 kg.

Dværg Væddere findes i mange forskellige farver.

Den anses for at have et roligt temperament og at være en god hopkanin.

På grund af sin flade hovedform ses der typisk flere tandfejl hos denne race end andre.

Løvehoved - kanin med skørt og manke

Løvehovedkaninen stammer fra Belgien, hvor den blev fremavlet 1980erne, men er også ganske udbredt i England. Herhjemme blev den først godkendt 00-erne.

Løvehovedkaninen er kendetegnet ved sin kraftige mange (pels) omkring hovedet. Pelsen på resten af kroppen skal være kort. Derved kommer kaninen til at ligne en hanløve, deraf navnet. Løvehovedkaninerne har mest pels som unge, og mister over årene mere og mere af sin manke og lange pels. Som ung har de ofte lang bels på den nederste del af kroppen, siderne og bagdelen. Denne pels kaldes ofte et skørt. Nogle Løvehoveder har lang pels over hele kroppen. Disse bliver kaldt Teddyer.

Løvehovedkaninen må veje mellem 1,3 kg. og 1,7 kg. Ofte vejer de dog mere.

Løvehovedkaninen vil ofte kræve nogen pelspleje, for at pelsen ikke klumper sig sammen og filtre.

Løvehovedkaniner findes i mange forskellige farver, Da racen ikke er så udbredt i Danmark som eks. Dværgvædderen, er farveudvalget herhjemme ikke så omfattende som hos disse.

Lille Rex - ny kaninrace

Lille rex er en af de nyeste kaninracer herhjemme. Den er først kommet til Danmark inden for de sidste 10 år. Racen er kendetegnet ved sin meget korte, tætte, muldvarpebløde pels. Den lange snude og lange ører, der gør, at den ligner en ”rigtig” kanin.

Racen blev fremavlet i USA, hvor man ønskede at skabe en god kælekanin. Man avledede derfor den større pelskanin, Rexkaninen, ned i størrelse og forbedrede temperamentet. Derved opstod en ny velegnet kælekaninrace, der i dag er den mest udbredte kælekaninsrace i USA. I Danmark den fortsat forholdsvis ny og endnu ikke så udbredt som Dværgvædderen.

Lille Rex er lidt større end de øvrige 3 racer, der er nævnt her, og må veje mellem 1,7 kg. og 2, 1 kg.

Lille Rex findes i mange forskellige farver.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

26. januar 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

Øvrige kæledyr En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver kaninen et godt liv. 

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Øvrige kæledyr Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade...

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt. 

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Øvrige kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndte...

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Øvrige kæledyr Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid, men lad for guds skyld være! Læs her hvorfor.

Pas på kaninen i sommervarmen

Øvrige kæledyr Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom...

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...