Det er vigtigt at kunne få fat i kaninen alle steder i buret.
Det er vigtigt at kunne få fat i kaninen alle steder i buret. Foto: iStock og Maria Gullestrup

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Af: Maria Gullestrup, 1. maj 2018

2 vigtige faktorer i valget af bur

Der er 2 ting, som er afgørende, når du skal vælge det helt rigtig bur til din kanin: Kvalitet og plads. Her her du se hvorfor.

1. Kvaliteten skal være i orden

Burets kvalitet skal være i orden. Det skal være bygget af solidt træ og ikke af bløde træsorter, som en del bure på markedet er bygget af. De holder ikke længe, fordi kaninerne hurtigt bidder hul i dem.

Burets trådnet skal være solidt, ikke tyndt hønsetråd, der går i stykker, hvis man hænger en foderskål på, eller som kan ødelægges af hunde og ræve. Trådnet kan desuden tære, hvis det ofte kommer i kontakt med urin gennem længere tid.

Endelig skal lukkemekanisme og hængsler være i orden. Svage hængsler får let lågen til at falde af, og dårlige lukkemekanismer kan bevirke, at kaninen eller hund og ræv kan skubbe det op.

2. Sørg for rigeligt plads

Kaniner har brug for plads for at trives. Vær derfor opmærksom på, at der er plads, til at kaninen kan bevæge sig rundt samtidig med, at der er plads til at kaninen kan have kasser, rør og andet legetøj i buret. Højden bør dog minimum være så høj, at kaninen kan stå oprejst uden at ørerne når burets loft.

Buret skal gerne være minimum 120 cm bredt og således, at kaninen kan hoppe minimum 3 hop. Buret skal ikke være for dybt, gerne omkring 60 cm, da et for dybt bur kan gøre det svært at nå kaninen.

 Vær opmærksom på, at at et bur i den størrelse ikke alene sikrer kaninen tilstrækkelige bevægelses- og udfoldelsesmuligheder. Kaninen skal ud og røre sig i en løbegård eller en stue. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at man skal kunne få fat i kaninen alle steder i buret. Mange bure har kringelkroge, der gør det svært at få fat i kaninen.

Indret det gamle legehus til din kanin

Endelig vil jeg fremhæve legehuse som fortrinlige hjem for kaniner. De er så store, at der er plads til at kaninen kan bevæge sig, der er plads til kasser, rør og deslige, og man kan komme ind og sætte sig hos kaninen. 

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

1. maj 2018 Maria Gullestrup
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Skal du anskaffe dig en eller flere kaniner?

Er det bedst for kaniner at bo med artsfæller, eller skal de hellere gå alene? Se med her, hvor eksperten guider dig til, hvad du bør tænke...

Sådan giver du kaninen et godt liv, når børnene har mistet interess...

En kanin er et dejligt kæledyr for børn, men det sker, at de mister interessen. Her er et par gode råd til, hvordan du alligevel giver...

Sådan bygger du dit gamle legehus om til et kaninhus

Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at lade kaninen få legehuset? Fordelene er mange.

4 kaninracer med de smukkeste pletter

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Derfor bør du aldrig bade din kanin

Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...

Pas på kaninen i sommervarmen

Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først. 

Sådan stimulerer du let kaninens sanser med foder

Det er ikke kun fordi den er glad for det, at du bør give din kanin mælkebøtter, græs og urter. Du stimulerer faktisk også kæledyrets sanser...

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Pas på din kanins sarte mave

Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.