Gode tips og tricks til øvrige kæledyr 

Har du hverken lyst til hund eller kat, men kunne du godt tænke dig et kæledyr alligevel? Så er der faktisk mange gode muligheder for at finde et sødt kæledyr, der passer perfekt til lige netop de behov og krav, du har.

Du finder her en lang liste og forslag til kæledyr, der egner sig særlig godt til at bo i lejlighed. Både farverige akvariefisk eller livlige små gnavere som hamstere, marsvin og mus er gode bud på kæledyr, du kan have i en lejlighed.

Hvad må min kanin få at spise?

Hvis du er en mere frygtløs type, så kan du også få dig krybende insekter eller en edderkop, hvis du bor i lejlighed. Der findes nemlig mange eksotiske kæledyr, der ikke er farlige at eje – men det er altid en fordel at sørge for, at de bliver i deres bur.

Det kan også være, at du bor i hus men har en kanin. Og hvis du har kanin som kæledyr, så kan du med fordel plukke blomster i haven, som kaninen godt må spise. Der findes nemlig seks forskellige blomster, som din kanin godt må spise. Du må give din kanin både hibiscus, lavendel, morgenfruer, roser, solsikker og solhatte. Prøv dig frem og find ud af, hvad din kanin godt kan lide. Og husk desuden altid at få fjernet gamle blomster, som kaninen ikke vil spise. De skal nemlig ikke ligge og rådne i buret.

10 alternative kæledyr

Måske er du typen, der foretrækker et kæledyr af den lidt mere alternative slags. I så fald kan du finde inspiration på vores liste over 10 alternative kæledyr. Du kan blandt andet få dig den sødeste lille kælegris eller et langøret pindsvin som kæledyr. Og tro det eller lad være, men man kan faktisk også godt have en pygmæged eller en præriehund som kæledyr. 

Ting, du skal vide, inden du køber en kanin

Det kan også være, at I har besluttet at købe en lille kanin. I så fald er der en række forskellige ting, man skal tænke over, inden man gør det. For det første er der en lang række forskellige kaninracer. For det andet skal du beslutte, om det skal være en hankanin eller en hunkanin.

Hvor skal jeg købe kanin henne?

Når du har fundet ud af, hvilken slags kanin, du godt kunne tænke dig, så skal du til at afgøre, hvor kaninen skal købes. Der findes nemlig også flere muligheder. Du kan både købe en kanin på forskellige dyreinternater, hos avlere, hos dyrehandleren, eller måske har din nabo en kanin, de gerne vil af med. 

Læs mere Gem
Sortér efter:
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærkso...
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke...
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre...
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Skal du glæde kaninen i julen eller måske dens ejer, er der her et par gode tips til gaver, kaniner vi sætte pris på.
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.