Lille Rex er en lille, blød og ganske populær kaninrace i dens hjemland USA.
Lille Rex er en lille, blød og ganske populær kaninrace i dens hjemland USA. Foto: Maria Gullestrup

Lille Rex er den nye, bløde kælekaninsrace

Skal familen være et medlem rigere i form af en kanin? Så bør du overveje at anskaffe dig en superblød Lille Rex. Det er en ganske velegnet kælekaninsrace på grund af dens lille størrelse, gode sind og superbløde pels - og så er racen helt ny i Danmark. 

Hvis du overvejer at anskaffe dig en kanin, er den superbløde Lille Rex et rigtig godt bud.

Den større race kaldet Rex opstod i begyndelsen af 1900-tallet som en mutation i Frankrig. Den blev meget hurtig en populær kanin i pelsindustrien, da den har en meget tæt og blød pels, hvor hårene ikke ligger vandret ned på ryggen, men derimod stritter næsten lodret op fra kroppen.

En lille bitte amerikaner

I 1980erne avlede man racen ned i størrelse i USA. Ønsket var en blød, lille kanin med et godt sind. Den nye, mindre race fik navnet Mini Rex i sit hjemland, men går i Danmark under navnet Lille Rex. Det er den eneste af de mindste kaninracer, der har udseende som en ”rigtig kanin” altså med spids snude og lange ører. De øvrige dværgracer har enten meget pels, hængeøre eller korte snuder og ører.

De mange farver

Lille Rex findes i mange forskellige farver. Ensfarvede sorte, gule, hvide, brune og grå, med pletter og otter (ensfarvet med lys mave, kæbe og nakke) for bare at nævne nogle.

En populær kælekanin

Lille Rex er en lille, blød og ganske populær kaninrace i dens hjemland USA. Her er racen den mest populære kælekaninrace. Den er kendetegnet ved sin super, bløde og muldvarpeagtige pels og gode sind.

Ny i Danmark

De første Lille Rex kom til Europa i 00’erne og havnede i første omgang i Østrig og England, hvorfra de fleste danske udgaver stammer. Den blev først optaget i Nordisk Kaninstandard i 2010 og er altså en forholdsvis ny race i Danmark. Den har dog hurtigt vundet indpas som en velegnet kælekaninrace.

29. juli 2019
Mere om Kæledyr

Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til COVID-19-ramte sårbare borgere samt sundhedsfagliges kæledyr. Nødhjælpen består i pasning af både hunde, katte og kaniner, og har man ikke mulighed for at aflevere sit dyr på et af Dyreværnets internater, vil der blive arrangeret afhentning af dyrene. Initiativet kommer på baggrund af de utallige henvendelser, foreningen har fået de seneste dage fra bekymrede kæledyrs-ejere.

Kan dit kæledyr blive smittet med coronavirus?

Er du bekymret over, om dit kæledyr kan blive smittet med coronavirus? Læs med og find ud af, hvordan du skal forholde dig overfor dit...

Pas på! Disse olier kan dræbe din kat

De dufter godt og anbefales som midler mod tæger og myg - men de kan være fatale for dit kæledyr. Se listen over de farlige olier her.

Pas på! Julen kan være farlig for dit kæledyr

Julemåneden er kommet med alt hvad der følger af julepynt og julegodter. Men meget af det pynt vi stiller frem i december, er til fare for vores kæledyr. Se, hvordan du passer bedst på din hund og kat i julemåneden her. 

Sådan får du hund og kat til at leve fredeligt sammen

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan forene en hund og en kat under samme tag, eller har du opgivet at forene dine stridende kæledyr i venskab?...

Husk kæledyrspasset: Sådan får du din hund og kat sikkert med på...

Der er meget, du skal have styr på, inden du rejser på ferie. Medbringer du også dit kæledyr, er der endnu flere ting du skal have på plads...

Sådan får du hunden og katten godt igennem nytåret

Fyrværkeri og høje lyde er en uundgåelig del af nytårsaften de fleste steder. For kæledyr som hunde og katte kan det være en barsk aften at komme igennem, da de kan blive bange på grund af de larmende festligheder. Men du kan gøre dit til, at dyret ikke får en dårlig oplevelse.

Undgå, at din hund tager skade af vinterkulden

Forestil dig at sjoske rundt i snesjap og vejsalt i bare fødder ... Sådan kan vinter opleves for din hund. Bare fordi den har pels, er den...

5 råd til hygiejnen som alle kæledyrsejere bør følge

Det kræver en høj standard i hygiejnen at have kæledyr. Her er 5 områder, hvor kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme, hvis de vil...

De 8 vigtigste ting på tjeklisten for nye ejere af kæledyr

Giv dit nye kæledyr en god start på samlivet med dig og din familie. Her er 8 ting, det er vigtigt at få styr på, inden dit nye kæledyr flytter ind. 

10 geniale måder at beskytte dit juletræ mod dine kæledyr

Vil du have et kæledyr eller et juletræ - det er nogle gange spørgsmålet. For katte, hunde og ræve ELSKER bare at gå til angreb på julepynte...