Lille Rex er en lille, blød og ganske populær kaninrace i dens hjemland USA.
Lille Rex er en lille, blød og ganske populær kaninrace i dens hjemland USA. Foto: Maria Gullestrup

Lille Rex er den nye, bløde kælekaninsrace

Skal familen være et medlem rigere i form af en kanin? Så bør du overveje at anskaffe dig en superblød Lille Rex. Det er en ganske velegnet kælekaninsrace på grund af dens lille størrelse, gode sind og superbløde pels - og så er racen helt ny i Danmark. 

Af: Maria Gullestrup, 29. juli 2019

Hvis du overvejer at anskaffe dig en kanin, er den superbløde Lille Rex et rigtig godt bud.

Den større race kaldet Rex opstod i begyndelsen af 1900-tallet som en mutation i Frankrig. Den blev meget hurtig en populær kanin i pelsindustrien, da den har en meget tæt og blød pels, hvor hårene ikke ligger vandret ned på ryggen, men derimod stritter næsten lodret op fra kroppen.

En lille bitte amerikaner

I 1980erne avlede man racen ned i størrelse i USA. Ønsket var en blød, lille kanin med et godt sind. Den nye, mindre race fik navnet Mini Rex i sit hjemland, men går i Danmark under navnet Lille Rex. Det er den eneste af de mindste kaninracer, der har udseende som en ”rigtig kanin” altså med spids snude og lange ører. De øvrige dværgracer har enten meget pels, hængeøre eller korte snuder og ører.

De mange farver

Lille Rex findes i mange forskellige farver. Ensfarvede sorte, gule, hvide, brune og grå, med pletter og otter (ensfarvet med lys mave, kæbe og nakke) for bare at nævne nogle.

En populær kælekanin

Lille Rex er en lille, blød og ganske populær kaninrace i dens hjemland USA. Her er racen den mest populære kælekaninrace. Den er kendetegnet ved sin super, bløde og muldvarpeagtige pels og gode sind.

Ny i Danmark

De første Lille Rex kom til Europa i 00’erne og havnede i første omgang i Østrig og England, hvorfra de fleste danske udgaver stammer. Den blev først optaget i Nordisk Kaninstandard i 2010 og er altså en forholdsvis ny race i Danmark. Den har dog hurtigt vundet indpas som en velegnet kælekaninrace.

29. juli 2019 Maria Gullestrup
Mere om Kæledyr

Stor efterspørgsel på kæledyr under coronakrisen

Dyrenes Beskyttelse har oplevet en øget efterspørgsel på at adoptere kæledyr, siden landet lukkede ned. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at være meget opmærksom, når man køber især hvalpe på internettet.

Ny undersøgelse viser at din kat kan blive smittet med corona

Opsigtsvækkende forsøg viser, at visse kæledyr kan blive smittet med Corona, mens andre ikke kan. Læs om dit kæledyr er i risiko her.

Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til...

Kan dit kæledyr blive smittet med coronavirus?

Er du bekymret over, om dit kæledyr kan blive smittet med coronavirus? Læs med og find ud af, hvordan du skal forholde dig overfor dit kæledyr, hvis du bliver syg, og om coronavirussen kan overføres fra mennesker til dyr.

Pas på! Disse olier kan dræbe din kat

De dufter godt og anbefales som midler mod tæger og myg - men de kan være fatale for dit kæledyr. Se listen over de farlige olier her.

Pas på! Julen kan være farlig for dit kæledyr

Julemåneden er kommet med alt hvad der følger af julepynt og julegodter. Men meget af det pynt vi stiller frem i december, er til fare for...

Sådan får du hund og kat til at leve fredeligt sammen

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan forene en hund og en kat under samme tag, eller har du opgivet at forene dine stridende kæledyr i venskab? Så bør du læse med her.

Husk kæledyrspasset: Sådan får du din hund og kat sikkert med på...

Der er meget, du skal have styr på, inden du rejser på ferie. Medbringer du også dit kæledyr, er der endnu flere ting du skal have på plads...

Sådan får du hunden og katten godt igennem nytåret

Fyrværkeri og høje lyde er en uundgåelig del af nytårsaften de fleste steder. For kæledyr som hunde og katte kan det være en barsk aften at...

Undgå, at din hund tager skade af vinterkulden

Forestil dig at sjoske rundt i snesjap og vejsalt i bare fødder ... Sådan kan vinter opleves for din hund. Bare fordi den har pels, er den ikke nødvendigvis bedre til at tackle livet udendørs, end du er.  

5 råd til hygiejnen som alle kæledyrsejere bør følge

Det kræver en høj standard i hygiejnen at have kæledyr. Her er 5 områder, hvor kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme, hvis de vil...

De 8 vigtigste ting på tjeklisten for nye ejere af kæledyr

Giv dit nye kæledyr en god start på samlivet med dig og din familie. Her er 8 ting, det er vigtigt at få styr på, inden dit nye kæledyr...

10 geniale måder at beskytte dit juletræ mod dine kæledyr

Vil du have et kæledyr eller et juletræ - det er nogle gange spørgsmålet. For katte, hunde og ræve ELSKER bare at gå til angreb på julepyntet. Her er 10 folk, der har fået nok, og som alle har fundet GENIALE måder at beskytte deres juletræ på.