Her er 6 gode tips til at få katten til at holde tænder og poter for sig selv.
Her er 6 gode tips til at få katten til at holde tænder og poter for sig selv. Foto: iStock

Sådan holder du katten væk fra planter og blomster i huset

Tygger din kat på planter og blomster? Her er 6 gode tips til at få katten til at holde tænder og poter for sig selv.

Af: Sarah Lyster Nielsen, 22. december 2016

Beskyt dine planter mod skarpe kattetænder

Mange katte har en helt særlig forkærlighed for at tygge i planter og afskårne blomster, men det ser unægteligt lidt trist ud med halvspiste blomster. Men hvad kan man gøre for at holde katten væk fra planterne? 

Løsningen er at finde de ting, din kat ikke kan lide, og bruge dem i forbindelse med planterne. Det lyder måske ikke så rart, men det handler blot om at afskrække katten, så den lærer at holde poterne for sig selv.

Her kan du finde 6 tips og tricks, som kan hjælpe dig på vej, og så kan du se, hvad der virker med lige præcis din kat. 

Cayennepeber

Katte er af gode grunde ikke så vilde med cayennepeber, og derfor er det godt at bruge til dine planter. Bland en lille teskefuld cayennepeber op med en deciliter vand, og så kan du enten vælge at hælde blandingen på en forstøver og spraye det på planten eller blot dryppe lidt af blandingen ned i blomsterne. 

Grundet cayennepeberets klare, orange farve bliver blandingen også orange, og den kan godt farve planten, hvis du sprayer det på, så vurdér fremgangsmåden ud fra planten eller blomsterne. 

Når katten dufter til planten, bør lugten af cayennepeberet afskrække katten fra at smage på den.

Sølvpapir

Katte kan ikke lide at gå på sølvpapir, så du kan placere et lag rundt om din plante eller vase for at holde katten væk. Efterhånden lærer den ikke at komme tæt på planten, og så kan du helt fjerne sølvpapiret. 

Tape 

Klistrede overflader som f.eks. dobbeltsidet tape har samme effekt som sølvpapir. Placér det rundt om planterne, og så lærer katten det efterhånden, så du kan fjerne det igen.

Citrusskaller

Katte bryder sig ikke om lugten af skallen fra appelsiner og andre citrusfrugter, så du kan placere dem i eller omkring dine planter for at holde katten væk.

Pyntesten eller grus

Hvis katten har tendens til at bruge planterne som kattebakke, kan det være en god idé at dække jorden med små pyntesten, så de ikke kan grave i jorden.

Kattegræs

Hvis katten tygger i planter og blomster, kan det godt være tegn på, at den mangler noget grønt i sin kost. Uanset om du benytter dig af afskrækningsmidlerne eller ej, så er det en god idé at plante noget kattegræs indenfor, som din kat kan spise af, når den vil, da det hjælper kattens fordøjelse.  

Kilde: creeklinehouse.com

22. december 2016 Sarah Lyster Nielsen
Mere om Kat

Det SKAL du vide før du køber kat

Drømmer du om at få en kat i hjemmet? Så er der flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du byder den lille hårbold velkommen. Vi har samlet de fem vigtigste ting, du skal vide, før du køber kat her. 

Hvilke love og regler gælder for din udekat?

Katte har en helt særlig forkærlighed for at gnaske i planter og grave huller til deres efterladenskaber. Men hvad er din nabos rettigheder...

Må du skræmme naboens katte væk med vand?

Hvis du er godt træt at have ubudne katte i din have, kan det være fristende at pege vandslangen i kattens retning. Men må du godt jage...

10 råd: Sådan underholder du din kat i timevis med hjemmelavet...

Du behøver ikke at investere i dyrt kattelegetøj for at gøre din kat glad. Vi giver dig her 10 geniale DIY-tips til kattelegetøj.

Så mange menneskeår er din kat

Er du nysgerrig på, hvor gammel din kat er i menneskeår? Læs med og bliv klogere på, hvordan du selv kan regne det ud.

Den virkelige grund til at katte er bange for vand

De fleste katte er utroligt bange for vand, men hvorfor er de egentligt det? Og hvorfor er der nogle katte, som stadig virker interesserede...

Sådan slipper du for naboens kat

Naboens kat må ikke opholde sig i din have, hvis du ikke ønsker det. Men kan du ikke tale dig til rette med ejeren, så meld det til politiet – aflivning er ikke længere tilladt.

Sommervarmen kan være dødelig for din kat

Selvom sommerheden gør, at du får lyst til at åbne alle vinduer i huset eller lejligheden, så bør du overveje det en ekstra gang. Sommerhede...

Forskningen har talt: Katte beskytter nyfødte mod astma

Ifølge ny dansk forskning kan katte holde astma for døren. Det er tiden op til og lige efter fødslen, der har afgørende betydning for,...

Mand bygger kæmpe dragetårn i pap til sin kat

Den kat må være den lykkeligste i verden med sådan en papfader, der skaber et legetårn fra gulv til loft ud af gamle gamle papkasser. Se papdragen, der må være enhver klatrekats vildeste drøm.

8 af de mest kælne katteracer

Hvis du gerne vil have en putte-kat, der finder sig i stort set alt, bør du overveje at anskaffe dig en af disse 8 katteracer.

Sådan klipper du negle på din hund og kat

Lær, hvordan du korrekt klipper neglene på dine husdyr, så de ikke lider overlast.

10 silkebløde facts om ragdoll katteracen

Hils på "den bløde gigant". Hvis du er en af dem, der siger at hunden er menneskets bedste ven, så kan du lige så godt tilføje, at ragdoll katten er menneskets bedste følgesvend. Ragdoll katteracen har mange særlige egenskaber og karakteristiske træk. Læs her om nogle af de mest overraskende.

Mælk til katte? Nej, helst ikke

Alt tyder på, at det er en dårlig idé at servere mælk for katte. Mange katte bliver syge af almindelig, fedtfattig supermarkedsmælk. De kan...

Kan man beskytte sin kat mod katte-AIDS?

Katte kan blive ramt af en sygdom beslægtet med AIDS. Danske katte er også i farezonen. Se her, hvilke katte, der er i risikogruppen, og...