En kat midt i et slag Cat-Opoly.
En kat midt i et slag Cat-Opoly. Foto: Late for The Sky og Goyanggy & albertbabycat

Endelig er det her: katte-matador

Hvem gider at eje hoteller og købe Rådhuspladsen, når man kan samle på katteracer? Det kan du nemlig i Cat-Opoly: brætspillet, hvor man får kattelopper i stedet for at skulle betale husleje. Læs mere om reglerne her. 

Af: Mikkel Hede, 20. august 2017

Matador med katte

Har du ikke lyst til at dyrke din egen indre kapitalist eller alt for tidligt vække børnenes spekulant-lyster? Og går du mere op i kælne katte og muntre missekatte end skøder og skibsrederier, så er Cat-Opoly muligvis noget for dig. 

Kattetwists på matadorreglerne

Firmaet bag det nye katte-matador, Late for The Sky, har omfortolket det klassiske Matador-spil, der daterer sig tilbage til 1935. I det nye spil handler alt om katte, og der er de mest spøjse kattetwist på reglerne:

  • Køb katteracer i stedet for ejendomme.
  • Kattebakker kan købes og senere for eksempel ombyttes til fiskeben.
  • I stedet for at betale husleje, når man lander på en kat, som en af modstanderne ejer, får man lopper.
  • Der er intet fængsel. Derimod kan man ryge i vandet, så man må bruge en omgang på at blive tør igen.
  • Man kan købe katteting som sardindåser, garnruller og mus.

Hunde-matador og bibel-matador

Er du ikke et kattemenneske, så fortvivl ej: Late for The Sky tilbyder nemlig en bred vifte af andre brætspil inspireret af Matador:

  • Dog-Opoly: Hunde-matador
  • Pug-Opoly: Mops-matador
  • Chocolate-Opoly: Chokolade-matador
  • Zombie-Opoly: Ja, gæt selv
  • Ja, selv en Bible-Opoly finder der: Bibel-matador. 

Brætspil på bestilling

Listen på matador-lignende spil er lang. Det skyldes, at Late for The Sky har specialiseret i at lave brætspil på bestilling. Enhver kan nemlig henvende sig til firmaet og bede dem om at udvikle et specialdesignet brætspil til dem.

Derfor findes der i den amerikanske brætspilsproducents bagkatalog blandt andet også et væld af brætspil udviklet til store amerikanske universiteter. 

Folkestorm mod Fætter BR?

Spillebræt til Cat-Opoly - Kattematador - foldet ud.  
Cat-Opoly fra "Late for The Sky" i spil.  

Cat-Opoly er endnu ikke kommet i en dansk version, så du må indtil videre nøjes med den engelsksprogede version. Den kan blandt andet bestilles via ebay.

Eller måske er tiden inde til at rejse en folkestorm mod Fætter BR, så legetøjskæden bare er NØDT til at komme med en dansk version af Cat-Opoly eller Dog-Opoly. Det burde egentlig ikke være så vanskeligt. Det drejer sig jo ikke om mærkelige, udenlandske vejnavne, som Illinois Avenue eller St. Charles Place. Katteracer er jode samme i alle lande. 

Vil du se spillet i aktion, så er her en lille video med en rundforvirret kat midt i et slag Cat-Opoly:

20. august 2017 Mikkel Hede
Mere om Kat

Det SKAL du vide før du køber kat

Drømmer du om at få en kat i hjemmet? Så er der flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du byder den lille hårbold velkommen. Vi har samlet de fem vigtigste ting, du skal vide, før du køber kat her. 

Hvilke love og regler gælder for din udekat?

Katte har en helt særlig forkærlighed for at gnaske i planter og grave huller til deres efterladenskaber. Men hvad er din nabos rettigheder...

Må du skræmme naboens katte væk med vand?

Hvis du er godt træt at have ubudne katte i din have, kan det være fristende at pege vandslangen i kattens retning. Men må du godt jage...

10 råd: Sådan underholder du din kat i timevis med hjemmelavet...

Du behøver ikke at investere i dyrt kattelegetøj for at gøre din kat glad. Vi giver dig her 10 geniale DIY-tips til kattelegetøj.

Så mange menneskeår er din kat

Er du nysgerrig på, hvor gammel din kat er i menneskeår? Læs med og bliv klogere på, hvordan du selv kan regne det ud.

Den virkelige grund til at katte er bange for vand

De fleste katte er utroligt bange for vand, men hvorfor er de egentligt det? Og hvorfor er der nogle katte, som stadig virker interesserede...

Sådan slipper du for naboens kat

Naboens kat må ikke opholde sig i din have, hvis du ikke ønsker det. Men kan du ikke tale dig til rette med ejeren, så meld det til politiet – aflivning er ikke længere tilladt.

Sommervarmen kan være dødelig for din kat

Selvom sommerheden gør, at du får lyst til at åbne alle vinduer i huset eller lejligheden, så bør du overveje det en ekstra gang. Sommerhede...

Forskningen har talt: Katte beskytter nyfødte mod astma

Ifølge ny dansk forskning kan katte holde astma for døren. Det er tiden op til og lige efter fødslen, der har afgørende betydning for,...

Sådan holder du katten væk fra planter og blomster i huset

Tygger din kat på planter og blomster? Her er 6 gode tips til at få katten til at holde tænder og poter for sig selv.

Mand bygger kæmpe dragetårn i pap til sin kat

Den kat må være den lykkeligste i verden med sådan en papfader, der skaber et legetårn fra gulv til loft ud af gamle gamle papkasser. Se...

8 af de mest kælne katteracer

Hvis du gerne vil have en putte-kat, der finder sig i stort set alt, bør du overveje at anskaffe dig en af disse 8 katteracer.

Sådan klipper du negle på din hund og kat

Lær, hvordan du korrekt klipper neglene på dine husdyr, så de ikke lider overlast. 

10 silkebløde facts om ragdoll katteracen

Hils på "den bløde gigant". Hvis du er en af dem, der siger at hunden er menneskets bedste ven, så kan du lige så godt tilføje, at ragdoll...

Mælk til katte? Nej, helst ikke

Alt tyder på, at det er en dårlig idé at servere mælk for katte. Mange katte bliver syge af almindelig, fedtfattig supermarkedsmælk. De kan...