Gør du ting som din kat egentlig ikke bryder sig om?
Gør du ting som din kat egentlig ikke bryder sig om? Foto: istockphoto

7 ting, mennesker gør, som katte hader

Huskatten derhjemme er en hyggelig tilføjelse til familien. Men der er en række ting, du skal sikre dig, at du ikke udsætter den for, så den har det bedst muligt. 

Af: Lasse Schelbeck, 9. oktober 2015

1. Katte og bilture

Ja, hunden elsker dem. Eller tolerer dem i hvert fald uden de store problemer. Men sådan er det ikke for katte. De hader dem, hvilket de højlydte skrig vidner alt om.

Der er gange, hvor man ikke kan undgå bilturen – for eksempel når de skal til dyrlægen, men sørg for at bilturene bliver holdt på et absolut minimum.

2. Beskidt kattebakke

Ja, du har vel heller ikke lyst til at gå på et toilet, der er uhumsk, og hvis man tænker på, at kattes lugtesans er cirka 14 gange bedre end din, så giver det også god mening, at de heller ikke har lyst.

Faktisk kan problemet med, at din kat ikke har lyst til at bruge kattebakken oftest løses ved, at du sikrer, den bliver holdt ren.

3. Katte hader, når du larmer

Det handler ikke om, at du skal trisse rundt på listefødder for at lave så lidt larm som muligt, men det er vigtigt at vide, at katte ret beset faktisk slet ikke er så fornøjede over larm.

Det kan være børneråb, festlige lejligheder eller skænderier, og det er meget let at afkode, hvornår der kommer for meget larm: Katten vil simpelthen stikke af mod sit foretrukne tilholdssted. 

Læs også: alt om Maine Coon - verdens største kat

4. Ingen sikre tilholdssteder

Hvilket bringer os videre til det næste punkt. Katte er vanedyr, kan godt lide konsistens, og hvis der er noget, der gør den utryg eller bange, skal den have et sted, den kan ”flygte” hen. Så derfor skal du bare give den lov til at bruge tid under sengen, eller hvor det måtte være. 

Læs også: 8 ultimative tricks fra hundehviskeren over dem alle

5. Katte og voldsomt kæleri

Hunde elsker det, men hvis du laver det voldsomme nusseri med din kat, resulterer det i en af to ting – enten bliver du bidt eller kradset eller også stikker katten bare af. Det er det lette touch, der er det bedste her.

6. Katte og slet intet kæleri

Men omvendt bliver katten også irriteret over at blive ignoreret, for det er bare ikke rigtigt, at katte helst vil være i fred. Det ved alle katteejere, så på samme måde som man gør med hunde, så skal man sikre, at man giver sin kat nok opmærksomhed.

Læs også katteracer: hvilken skal jeg vælge

7. Katte og gammel mad

Katte har jo en markant bedre lugtesans end mennesker, og de er ikke glade, hvis maden har stået for længe. Hvis du dag efter dag ser overskydende mad i madskålen, så giver du helt sikkert for meget mad, og en god tommelfingerregel er, at du en time efter du har givet maden, kan fjerne det resterende og give skålen et skyl, så den lugter godt til næste dag. 

9. oktober 2015 Lasse Schelbeck
Mere om Kat

Det SKAL du vide før du køber kat

Drømmer du om at få en kat i hjemmet? Så er der flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du byder den lille hårbold velkommen. Vi har samlet de fem vigtigste ting, du skal vide, før du køber kat her. 

Hvilke love og regler gælder for din udekat?

Katte har en helt særlig forkærlighed for at gnaske i planter og grave huller til deres efterladenskaber. Men hvad er din nabos rettigheder...

Må du skræmme naboens katte væk med vand?

Hvis du er godt træt at have ubudne katte i din have, kan det være fristende at pege vandslangen i kattens retning. Men må du godt jage...

10 råd: Sådan underholder du din kat i timevis med hjemmelavet...

Du behøver ikke at investere i dyrt kattelegetøj for at gøre din kat glad. Vi giver dig her 10 geniale DIY-tips til kattelegetøj.

Så mange menneskeår er din kat

Er du nysgerrig på, hvor gammel din kat er i menneskeår? Læs med og bliv klogere på, hvordan du selv kan regne det ud.

Den virkelige grund til at katte er bange for vand

De fleste katte er utroligt bange for vand, men hvorfor er de egentligt det? Og hvorfor er der nogle katte, som stadig virker interesserede...

Sådan slipper du for naboens kat

Naboens kat må ikke opholde sig i din have, hvis du ikke ønsker det. Men kan du ikke tale dig til rette med ejeren, så meld det til politiet – aflivning er ikke længere tilladt.

Sommervarmen kan være dødelig for din kat

Selvom sommerheden gør, at du får lyst til at åbne alle vinduer i huset eller lejligheden, så bør du overveje det en ekstra gang. Sommerhede...

Forskningen har talt: Katte beskytter nyfødte mod astma

Ifølge ny dansk forskning kan katte holde astma for døren. Det er tiden op til og lige efter fødslen, der har afgørende betydning for,...

Sådan holder du katten væk fra planter og blomster i huset

Tygger din kat på planter og blomster? Her er 6 gode tips til at få katten til at holde tænder og poter for sig selv.

Mand bygger kæmpe dragetårn i pap til sin kat

Den kat må være den lykkeligste i verden med sådan en papfader, der skaber et legetårn fra gulv til loft ud af gamle gamle papkasser. Se...

8 af de mest kælne katteracer

Hvis du gerne vil have en putte-kat, der finder sig i stort set alt, bør du overveje at anskaffe dig en af disse 8 katteracer.

Sådan klipper du negle på din hund og kat

Lær, hvordan du korrekt klipper neglene på dine husdyr, så de ikke lider overlast. 

10 silkebløde facts om ragdoll katteracen

Hils på "den bløde gigant". Hvis du er en af dem, der siger at hunden er menneskets bedste ven, så kan du lige så godt tilføje, at ragdoll...

Mælk til katte? Nej, helst ikke

Alt tyder på, at det er en dårlig idé at servere mælk for katte. Mange katte bliver syge af almindelig, fedtfattig supermarkedsmælk. De kan...