Foto: istockphoto

10 tegn på, at din kat virkelig elsker dig

Det kan sommetider være svært at afkode sin kats signaler. Men hvis du oplever et af disse 10 tegn, så ved du at din kat elsker dig.

Af: Christina Krogager Friis, 11. januar 2017

1. Spinder kraftigere

Som regel spinder katte af flere forskellige årsager, men når du høre en ekstra høj spinden, betyder dette at din kat viser en helt særlig kærlighed til dig. Når katte spinder hjælper det dem blandt andet til at slappe af, samt at udvise en følelse af tilfredshed. 

2. Kærlige bid

Det er nemt at se forskel på om din kat bider af kærlighed eller af andre årsager. Når katten bider af kærlighed, bider den forsigtigt i din hånd eller en del af din krop, mens den leger, eller mens du fodrer den.

3. Æltning eller massage

Når din kat giver dig opmærksomhed ved at massere eller ælte med poterne, kan du være sikker på, at den føler en dyb hengivenhed for dig, selvom det foregår med klørene fremme. Katten ved ikke, at det faktisk kan gøre ondt, og prøver blot at give dig samme kærlighed, som du giver den. 

4. Viser maven frem

En måde hvorpå katten prøver at få din opmærksomhed er, når den kaster sig på gulvet og ruller rundt. At vise maven frem, er nemlig et tegn på tillid, da de oftest ikke viser de sårbare dele af kroppen frem. 

5. Blink

Det siges, at katte kysser med øjnene, men at de gemmer deres øjenkontakt til dem de holder af og stoler på. Så hvis du en dag får øjenkontakt med din kat, og den blinker langsomt til dig, så betyder det at den elsker dig.

6. Skub med panden

Når katten giver dig et kærligt skub med panden, er det et tegn på at den virkelig elsker dig. Det er dens måde at markere dig, som en af dens egne, med de duftkirtler, den har siddende omkring nakken og hovedet. Det samme gælder, når din kat løber mellem benene på dig og når lægger sig ved siden af dig og gerne vil i kontakt med dig. Det er alt sammen et tegn på kærlighed og tryghed.

7. Slikker dine ører eller dit hår

Når din kat slikker eller vasker dit hår eller ører, er det et af de tydeligste tegn på venskab og tillid, som virkelig viser, hvor højt den elsker dig.

Læs også: Danmarks 10 mest populære katteracer - hører din kat til én af dem?

8. Slæber døde dyr med hjem

Selvom det kan være lidt ulækkert, når din kan slæber døde dyr med ind i huset, er det et tegn på, at den regner dig som familie, og prøver at lære dig at fange dit eget bytte. 

9. Løfter halen højt

Din kats hale er en stærk indikator for dens humør. Jo højere den bærer sin hale, jo mere tilfreds og glad er den. Og hvis den snører halen omkring dig, er det fordi den er ekstra kærlig. 

10. Følger dig over alt

Det kan være lidt irriterende til tider, men når din kat følger efter dig overalt, er det et tegn på, at den kan lide dig og gerne vil være der, hvor du er. 

11. januar 2017 Christina Krogager Friis
Mere om Kat

Det SKAL du vide før du køber kat

Drømmer du om at få en kat i hjemmet? Så er der flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du byder den lille hårbold velkommen. Vi har samlet de fem vigtigste ting, du skal vide, før du køber kat her. 

Hvilke love og regler gælder for din udekat?

Katte har en helt særlig forkærlighed for at gnaske i planter og grave huller til deres efterladenskaber. Men hvad er din nabos rettigheder...

Må du skræmme naboens katte væk med vand?

Hvis du er godt træt at have ubudne katte i din have, kan det være fristende at pege vandslangen i kattens retning. Men må du godt jage...

10 råd: Sådan underholder du din kat i timevis med hjemmelavet...

Du behøver ikke at investere i dyrt kattelegetøj for at gøre din kat glad. Vi giver dig her 10 geniale DIY-tips til kattelegetøj.

Så mange menneskeår er din kat

Er du nysgerrig på, hvor gammel din kat er i menneskeår? Læs med og bliv klogere på, hvordan du selv kan regne det ud.

Den virkelige grund til at katte er bange for vand

De fleste katte er utroligt bange for vand, men hvorfor er de egentligt det? Og hvorfor er der nogle katte, som stadig virker interesserede...

Sådan slipper du for naboens kat

Naboens kat må ikke opholde sig i din have, hvis du ikke ønsker det. Men kan du ikke tale dig til rette med ejeren, så meld det til politiet – aflivning er ikke længere tilladt.

Sommervarmen kan være dødelig for din kat

Selvom sommerheden gør, at du får lyst til at åbne alle vinduer i huset eller lejligheden, så bør du overveje det en ekstra gang. Sommerhede...

Forskningen har talt: Katte beskytter nyfødte mod astma

Ifølge ny dansk forskning kan katte holde astma for døren. Det er tiden op til og lige efter fødslen, der har afgørende betydning for,...

Sådan holder du katten væk fra planter og blomster i huset

Tygger din kat på planter og blomster? Her er 6 gode tips til at få katten til at holde tænder og poter for sig selv.

Mand bygger kæmpe dragetårn i pap til sin kat

Den kat må være den lykkeligste i verden med sådan en papfader, der skaber et legetårn fra gulv til loft ud af gamle gamle papkasser. Se...

8 af de mest kælne katteracer

Hvis du gerne vil have en putte-kat, der finder sig i stort set alt, bør du overveje at anskaffe dig en af disse 8 katteracer.

Sådan klipper du negle på din hund og kat

Lær, hvordan du korrekt klipper neglene på dine husdyr, så de ikke lider overlast. 

10 silkebløde facts om ragdoll katteracen

Hils på "den bløde gigant". Hvis du er en af dem, der siger at hunden er menneskets bedste ven, så kan du lige så godt tilføje, at ragdoll...

Mælk til katte? Nej, helst ikke

Alt tyder på, at det er en dårlig idé at servere mælk for katte. Mange katte bliver syge af almindelig, fedtfattig supermarkedsmælk. De kan...