Katte elsker hjemmelavet legetøj.
Katte elsker hjemmelavet legetøj. Foto: iStock

10 råd: Sådan underholder du din kat i timevis med hjemmelavet legetøj

Du behøver ikke at investere i dyrt kattelegetøj for at gøre din kat glad. Vi giver dig her 10 geniale DIY-tips til kattelegetøj.

Af: C. Dahl, 3. april 2018

Lav dit eget billige kattelegetøj

Selvfølgelig skal din kat have det sjoveste og bedste kattelegetøj, men betyder dette, at du behøver at investere i det største eller dyreste kattelegetøj, du kan finde? Nej, tværimod!

Nedenfor har vi samlet 10 af de bedste kattelegetøj, du kan lave til din kat for så godt som ingen penge.

1. Brug gamle papruller fra køkken- og toiletpapir

Lad være med at smide paprullerne fra dine toilet- og køkkenruller ud. Som du kan se i vidoerne nedenfor, kan paprullerne nemlig blive brugt til at underholde din kat i timevis.

A post shared by Tania Steele (@sukibeat) on Aug 22, 2017 at 2:07pm PDT 

2. Lav dit eget legehus af papkasser

Har du nogle gamle skotøjsæsker liggende? Eller har du måske nogle større papkasser, som du ikke skal bruge til noget? Så er det tid til at være kreativ. Lim papkasserne sammen i flere niveauer, og skær hul så din kat kan bevæge sig imellem papkasserne. Din kat vil elske det!

A post shared by boinhouse (@boinhouse) on Aug 13, 2017 at 9:56am PDT

3. Rul dine egne bolde

Det kan være smadder irriterende, hvis din kat fælder meget, men i dette tilfælde er de mange kattehår faktisk en fordel. Ved at samle en håndfuld kattehår kan du nemlig lave en fin lille hårbold, som din kat vil elske at lege med! 

4. Lav en “socktopus” ud af dine gamle sokker

Forvandl 2 af dine gamle sokker til en sød og sjov blæksprutte ved at fylde den første sok med den anden sok. Bind herefter knude på den første sok og klip åbningen om til blækspruttearme. Voilá! Et styk "socktopus".

A post shared by Athena the Cat (@aisforathena) on Dec 30, 2016 at 10:41am PST

5. Byg en legevæg af restmaterialer

Lege- og klatrestativer tager gulvplads og er ikke altid lige pæne at se på. Har du nogle restmaterialer liggende fra tidligere gør det selv-projekter, og har du mod på et mindre byggeprojekt, så kan en legevæg være den helt rigtige løsning på problemet.  

6. Lav din egen kattehule af gamle t-shirts

Har du en papkasse og en gammel t-shirt liggende, så kan du nemt og hurtigt lave en hyggelig, lille hule til din kat.

Fjern den ene sine af papkassen og træk herefter t-shirten udover, så halsstykket danner en åbning. Klips eller lim herefter t-shirten bag på kassen, så t-shirten bliver, hvor den skal.

A post shared by DIYWOI (@diywoi) on Nov 20, 2017 at 10:16pm PST

A post shared by Randi Sofyan (@sofyan.randi) on Aug 11, 2017 at 8:22pm PDT

7. Lav dit eget kradsetræ af reb eller kraftig snor

For at kunne lave dit eget kradsetræ skal du bruge et stolpestykke, en lille træplade og et par meter naturreb eller kraftig natursnor. Søm stolpestykket til træpladen og sno herefter rebet tæt op ad stolpestykket. Lim eventuelt med en limpistol, så rebet bliver, hvor det skal.

A post shared by Ka Ko (@mademoisellekate1) on Feb 25, 2018 at 11:01pm PST

A post shared by Senbei (@senbei.thecat) on Jun 25, 2017 at 12:12am PDT

8. Lav din egen drillepind med fjer

De fleste katte elsker legetøj med fjer. Spar derfor penge på legetøj til din kat ved at lave din egen drillepind med fjer. Det eneste du skal bruge er en pind, noget tape, en tyk snor og nogle fjer.

Du kan også komme andre ting på din drillepind, men husk at det altså ikke kun er fantasien der sætter grænser. Din kat kan få perler og andre småting galt i halsen, så lad være med at pynte din drillepind med små genstande, din kat kan blive kvalt i.

9. Lav en kradsemåtte af sammenrullet pap

Udnyt dine paprester ved at lave en kradsemåtte af sammenrullet pap til din kat. Klip papen i lige tykke strimler og begynd at rulle. Brug eventuelt en limpistol.

A post shared by Claire & May (@clairezhou0717) on May 30, 2017 at 9:02am PDT

10. Lav din egen legekasse med huller

Sidst, men ikke mindst, kan du forvandle dine gamle papkasser til legekasser, som din kat vil elske! Skær huller i toppen af kassen og kom herefter bolde, legetøj og små godbidder ned i hullerne. På denne måde vil din kat kunne underholde sig selv i flere timer ad gangen. 

3. april 2018 C. Dahl
Mere om Kat

Det SKAL du vide før du køber kat

Drømmer du om at få en kat i hjemmet? Så er der flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du byder den lille hårbold velkommen. Vi har samlet de fem vigtigste ting, du skal vide, før du køber kat her. 

Hvilke love og regler gælder for din udekat?

Katte har en helt særlig forkærlighed for at gnaske i planter og grave huller til deres efterladenskaber. Men hvad er din nabos rettigheder...

Må du skræmme naboens katte væk med vand?

Hvis du er godt træt at have ubudne katte i din have, kan det være fristende at pege vandslangen i kattens retning. Men må du godt jage...

Så mange menneskeår er din kat

Er du nysgerrig på, hvor gammel din kat er i menneskeår? Læs med og bliv klogere på, hvordan du selv kan regne det ud.

Den virkelige grund til at katte er bange for vand

De fleste katte er utroligt bange for vand, men hvorfor er de egentligt det? Og hvorfor er der nogle katte, som stadig virker interesserede...

Sådan slipper du for naboens kat

Naboens kat må ikke opholde sig i din have, hvis du ikke ønsker det. Men kan du ikke tale dig til rette med ejeren, så meld det til politiet...

Sommervarmen kan være dødelig for din kat

Selvom sommerheden gør, at du får lyst til at åbne alle vinduer i huset eller lejligheden, så bør du overveje det en ekstra gang. Sommerheden kan nemlig være dødelig for din kat, hvis ikke du passer på…

Forskningen har talt: Katte beskytter nyfødte mod astma

Ifølge ny dansk forskning kan katte holde astma for døren. Det er tiden op til og lige efter fødslen, der har afgørende betydning for,...

Sådan holder du katten væk fra planter og blomster i huset

Tygger din kat på planter og blomster? Her er 6 gode tips til at få katten til at holde tænder og poter for sig selv.

Mand bygger kæmpe dragetårn i pap til sin kat

Den kat må være den lykkeligste i verden med sådan en papfader, der skaber et legetårn fra gulv til loft ud af gamle gamle papkasser. Se papdragen, der må være enhver klatrekats vildeste drøm.

8 af de mest kælne katteracer

Hvis du gerne vil have en putte-kat, der finder sig i stort set alt, bør du overveje at anskaffe dig en af disse 8 katteracer.

Sådan klipper du negle på din hund og kat

Lær, hvordan du korrekt klipper neglene på dine husdyr, så de ikke lider overlast.

10 silkebløde facts om ragdoll katteracen

Hils på "den bløde gigant". Hvis du er en af dem, der siger at hunden er menneskets bedste ven, så kan du lige så godt tilføje, at ragdoll katten er menneskets bedste følgesvend. Ragdoll katteracen har mange særlige egenskaber og karakteristiske træk. Læs her om nogle af de mest overraskende.

Mælk til katte? Nej, helst ikke

Alt tyder på, at det er en dårlig idé at servere mælk for katte. Mange katte bliver syge af almindelig, fedtfattig supermarkedsmælk. De kan...

Kan man beskytte sin kat mod katte-AIDS?

Katte kan blive ramt af en sygdom beslægtet med AIDS. Danske katte er også i farezonen. Se her, hvilke katte, der er i risikogruppen, og...