De mest populære katteracer – hvilken kat passer til dig?

Katte er populære kæledyr, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Læs en masse nyttige og sjove facts om 10 mest populære katteracer, samt overraskende tips om blandt andet maine coon, perser, rag doll og norsk skovkat.

Få et overblik over otte af de mest kælesyge katteracer. Læs i denne forbindelse om blandt andet racen siameser, hellig birma, burmeser og sphynx. 

Opdragelse af kat

Hvordan får jeg min kat til at stoppe med at kradse i møblerne? Dette spørgsmål stilles af rigtig mange. Vi giver dig svaret på, hvordan du nemmest og mest effektivt får din kat til at stoppe med at kradse i møblerne. Find de fire tips her. 

Vil du gerne have din kat med ud i haven? Så se her, hvordan du træner din kat til at gå i sele.

Kattelem – elektronisk eller chip? 2-vejs lukning eller 4-vejs lukning?

Få et overblik over fordele og ulemper ved en elekronisk kattelem eller kattelem med chip. Bliv opmærksom på, hvad du skal overveje, hvis du skal have installeret en kattelem. Se også, hvilke forskellige typer kattelemme, der findes på markedet.

Hvordan får jeg min hund og kat til at enes?

Forholdet mellem hunde og katte har ikke just ry for at være hjerteligt, men det kan snildt lade sig gøre at have både hund og kat, hvis du sørger for at introducere dem rigtigt. Få de bedste tips til, hvordan den bedste introduktion mellem hund og kat foregår.

Elsker min kat mig?

Det kan sommetider være svært at afkode sin kats signaler. Men hvis du oplever et af disse 10 tegn, så ved du at din kat elsker dig meget højt.

Sygdomme hos katte

Katte kan blive ramt af katte-AIDS. Se hvilke katte, der er i risikogruppen, og se, hvad du kan gøre for at beskytte din kat mod FIV.

Ormekur til kat. Det er vigtigt at behandle sin kat med ormekur, så din kat ikke bliver alvorligt syg af dem. Læs om spolorm og bændelorm, og lær at kende symptomerne på en ormeinfektion hos din kat. Bliv også guidet til, hvordan din kat bliver behandlet for orm. 

Beskyt din kat mod flåter. Når flåt-sæsonen er over os, er det vigtigt at beskytte katten. Få dyrlægens anbefalinger til, hvordan du bedst beskytter din kat mod flåtbid.

Læs desuden alt om sterilisering og kastrering af katte. Bliv klogere på, hvad det betyder for din kat at blive neutraliseret.

Hvilke ting kan din kat tåle at spise? Der er som bekendt en masse fødevarer som katte ikke kan tåle. På listen finder du blandt andet mælk, løg, salt, dej og chokolade.

Sjove facts om katte

Læs eksempelvis, hvorfor din kat elsker at sove tæt på dit hoved, eller hvor din kat helst vil aes. Lær også, hvorfor din kat strækker sig, og hvordan du aflæser din kats kropssprog og signaler.

Vidste du desuden, at det er videnskabeligt bevist, at katteejere er klogere end hundeejere?

Læs mere Gem
Sortér efter:
Kat
Katte kan også fryse, når kulden begynder at bide om vinteren. Her giver dyrlæge råd til katteejere om, hvordan de beskytter deres kæledyr...
Kat
Naboens kat må ikke opholde sig i din have, hvis du ikke ønsker det. Men kan du ikke tale dig til rette med ejeren, så meld det til politi...
Kat
Drømmer du om at få en kat i hjemmet? Så er der flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du byder den lille hårbold velkommen. Vi har...
Kat
Selvfølgelig skal hunde og katte også forkæles i juletiden, men det, som de har bedst af, er ikke altid det, vi tror.
Kat
Selvom sommerheden gør, at du får lyst til at åbne alle vinduer i huset eller lejligheden, så bør du overveje det en ekstra gang. Sommerhe...
Kat
Du behøver ikke at investere i dyrt kattelegetøj for at gøre din kat glad. Vi giver dig her 10 geniale DIY-tips til kattelegetøj.
Kat
Er du nysgerrig på, hvor gammel din kat er i menneskeår? Læs med og bliv klogere på, hvordan du selv kan regne det ud.
Kat
Ifølge ny dansk forskning kan katte holde astma for døren. Det er tiden op til og lige efter fødslen, der har afgørende betydning for,...
Kat
En kat er helt sin egen. Selvom vi går op og ned af dem til daglig, står der en aura af mystik omkring dem. Her er 12 hemmeligheder fra...
Kat
Katte har en helt særlig forkærlighed for at gnaske i planter og grave huller til deres efterladenskaber. Men hvad er din nabos rettighede...
Kat
Kattehår overalt, mærker fra katteklør på sofaen og mærkværdige trofæer... Hvis du har kat, vil du med garanti kunne genkende mange af...
Kat
Er Maine Coon i famlie med vaskebjørnen, og var det vikingerne, der bragte den til Maine i USA? Her er 10 fakta om den majestætisk udsende...
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.