Denne artikel er sponsoreret

Hvad skal der ske med dit kæledyr, når det dør?

Når du mister et elsket kæledyr, kan det være svært at overskue det sidste farvel. Her får du en guide til at lave en plan på forhånd, så alt kan foregå på en tryg, kærlig og værdig måde.

Det er et meget stort tab, når et elsket kæledyr ikke lever mere – og hvad skal der så ske med kæledyret? For mange er det svært at tage stilling til dette spørgsmål midt i sorgen, derfor er det en god idé at lave en plan forinden. Samtidig kan det give ro i sindet, at der er styr på en smuk afslutning, så man bedre kan fokusere på de gode minder, som heldigvis vil leve videre. 

Her får du tips til de muligheder, som du kan overveje:

Lade dyrlægen tage sig af det

Du kan aftale med din dyrlæge, hvordan du ønsker at sende dit aflivede kæledyr afsted på sin sidste rejse. Typisk har de privatpraktiserende dyrlæger et fast samarbejde med et bestemt kæledyrskrematorium, der sørger for afhentning og kremering af aflivede kæledyr. Du skal selv betale omkostningerne.

Derudover har du også mulighed for at få kæledyret med hjem til en begravelse (se næste punkt for vejledning).

Begravelse af dit kæledyr i haven

Som et udgangspuntk må du gerne begrave et kæledyr i haven, men der er mange regler på området, så det er ikke i alle tilfælde, at det er en god idé. Andre dyr kan nemlig finde på at grave det op og spise det med stor risiko for at blive syge og måske overføre sygdomme til mennesker.

Dyr, der er begravet i jord eller sand vil gå i opløsning, og væsken sive ned i grundvandet, hvilket også kan medføre forurening og sygdomme hos mennesker og dyr, der drikker det.

Se Miljø- og Fødevarestyrelsens vejledning her.

Begravelse på dyrekirkegård

Der findes flere dyrekirkegårde i Danmark, men måske ikke én i din by. Uanset hvor dyrekirkegården ligger, er det nok ikke helt så tæt på, som din have eller der, hvor du allerhelst vil have dit kæledyr begravet. Sørg for at tjekke, at dyrekirkegården er godkendt af miljø- og veterinærmyndighederne.

Du kan finde en liste over gravpladser til kældedyr via Dansk Kennel Klub her.

Kremering på et kæledyrskrematorie

Du kan selv finde et kæledyrskrematorie, som du føler dig tryg ved. PET Forever tilbyder kæledyrsejere at kremere deres elskede kæledyr og at udlevere den fine aske i en urne af certificeret et 100% nedbrydeligt materiale.

Dermed indgår asken i naturens cyklus, og du kan begrave det i haven eller hvor du ønsker det. Urnen bliver leveret med små frø i, så der vokser et lille træ op af urnen, og dit dyr på den måde får nyt liv.

Se gerne mere på PET Forevers hjemmeside og læs artiklen om PET Forever i Gladsaxe Bladet her.

Tip! PET Forever gør livet som kæledyrsejer lidt lettere ved at tilbyde en abonnementsordning. Ved at betale et lille beløb i måneden kan du opnå fuld dækning til kremering, når dagen kommer. Se mere på videoen herunder: 

26. september 2017
Mere om Kæledyr

Pas på! Disse olier kan dræbe din kat

De dufter godt og anbefales som midler mod tæger og myg  - men de kan være fatale for dit kæledyr. Se listen over de farlige olier her.

Pas på! Julen kan være farlig for dit kæledyr

Julemåneden er kommet med alt hvad der følger af julepynt og julegodter. Men meget af det pynt vi stiller frem i december, er til fare for...

Sådan får du hund og kat til at leve fredeligt sammen

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan forene en hund og en kat under samme tag, eller har du opgivet at forene dine stridende kæledyr i venskab?...

Husk kæledyrspasset: Sådan får du din hund og kat sikkert med på...

Der er meget, du skal have styr på, inden du rejser på ferie. Medbringer du også dit kæledyr, er der endnu flere ting du skal have på plads inden afrejse. Her får du et overblik over, hvordan du får dit kæledyr sikkert med på ferie – og hjem igen.

Få hunden og katten godt igennem nytåret

Fyrværkeri og høje lyde er en uundgåelig del af nytårsaften de fleste steder. For kæledyr som hunde og katte kan det være en barsk aften at...

5 råd til hygiejnen som alle kæledyrsejere bør følge

Det kræver en høj standard i hygiejnen at have kæledyr. Her er 5 områder, hvor kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme, hvis de vil...

De 8 vigtigste ting på tjeklisten for nye ejere af kæledyr

Giv dit nye kæledyr en god start på samlivet med dig og din familie. Her er 8 ting, det er vigtigt at få styr på, inden dit nye kæledyr flytter ind. 

10 geniale måder at beskytte dit juletræ mod dine kæledyr

Vil du have et kæledyr eller et juletræ - det er nogle gange spørgsmålet. For katte, hunde og ræve ELSKER bare at gå til angreb på julepynte...

Undgå, at din hund tager skade af vinterkulden

Forestil dig at sjoske rundt i snesjap og vejsalt i bare fødder ... Sådan kan vinter opleves for din hund. Bare fordi den har pels, er den...