Har du styr på alle regler for udrejse med kæledyr?
Har du styr på alle regler for udrejse med kæledyr? Foto: iStock

Husk kæledyrspasset: Sådan får du din hund og kat sikkert med på ferie og retur

Der er meget, du skal have styr på, inden du rejser på ferie. Medbringer du også dit kæledyr, er der endnu flere ting du skal have på plads inden afrejse. Her får du et overblik over, hvordan du får dit kæledyr sikkert med på ferie – og hjem igen.

Af: C. Dahl, 10. juli 2018

Skal dit kæledyr med på ferie eller blive hjemme?

Når du skal beslutte dig for, hvorvidt din hund eller kat skal med på ferie, bør du først og fremmest spørge dig selv, hvad der er bedst for kæledyret. Èn ting er, at du måske synes, at det kunne være hyggelig at have lille Plet med på ferie, en anden ting er, hvad det er bedst for "Plet".

Her skal du blandt andet være opmærksom på, at lange rejser – og især flyrejser – kan være meget stressende for dyr. Samtidig kan det under nogle omstændigheder være nødvendigt at tage dit kæledyr med dig, når du rejser.

Disse hunderacer er perfekte til familier med børn.

Disse ting skal du have styr på inden afrejse

Beslutter du dig for at tage din hund eller kat med på ferie, kan du nedenfor se, hvilke ting du SKAL have styr på inden afrejse. 

1. Sørg for at dit kæledyr er id-mærket

Inden du rejser skal du først og fremmest sørge for at dit kæledyr er id-mærket med en mikrochip. Hvis din hund eller kat ikke er id-mærket, skal du få gjort dette hos en dyrelæge.

2. Sørg for at dit kæledyr er vaccineret

Når der er styr på id-mærkningen, skal du sikre dig, at din hund eller kat er vaccineret for rabies senest 21 dage før afrejse.

Her skal du desuden være opmærksom på, at rabiesvaccinationen tidligst må foretages, når din kat eller hund er 12 uger gammel.

Afhængig af hvor du rejser hen, kan der være specielle regler for yderligere vaccinationer. Undersøg derfor altid reglerne i god tid inden afrejse. Rådfør dig eventuelt hos din dyrelæge.

Disse 10 katteracer er de mest populære i Danmark.

3. Sørg for at dit kæledyr har kæledyrspas

Når ovenstående punkter er på plads, skal du have udstedt et kæledyrspas til din hund eller kat. EU-passet kan du få udstedt hos din dyrelæge. Husk endnu en gang at være i god tid.

4. Tjek flyselskabets regler for kæledyr

Skal du flyve bør du ligeledes tjekke dit flyselskabs rejseregler for kæledyr. Hvor nogle flyselskaber tillader kæledyr i flykabinen, tager andre flyselskaber kun kæledyr med i lastrummet.

Vær opmærksom på at mange flyselskaber har krav om, at katte og hunde skal være minimum 8 uger for at måtte rejse. Desuden har nogle flyselskaber særligere restriktioner for specifikke katte- og hunderacer.

Disse 10 hunderacer er de mest populære i Danmark.

Når du skal hjem fra ferie

Sidst, men ikke mindst, skal du sikre dig, at dit kæledyr ligeledes opfylder kravene for hjemrejse. Du kan nemlig ikke være sikker på at reglerne for udrejse, er de samme som for hjemrejse.

Undersøg dette hjemmefra og vær sikker på at du har helt styr på alt papirarbejdet inden afrejse.

10. juli 2018 C. Dahl
Mere om Kæledyr

Stor efterspørgsel på kæledyr under coronakrisen

Dyrenes Beskyttelse har oplevet en øget efterspørgsel på at adoptere kæledyr, siden landet lukkede ned. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at være meget opmærksom, når man køber især hvalpe på internettet.

Ny undersøgelse viser at din kat kan blive smittet med corona

Opsigtsvækkende forsøg viser, at visse kæledyr kan blive smittet med Corona, mens andre ikke kan. Læs om dit kæledyr er i risiko her.

Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til...

Kan dit kæledyr blive smittet med coronavirus?

Er du bekymret over, om dit kæledyr kan blive smittet med coronavirus? Læs med og find ud af, hvordan du skal forholde dig overfor dit kæledyr, hvis du bliver syg, og om coronavirussen kan overføres fra mennesker til dyr.

Lille Rex er den nye, bløde kælekaninsrace

Skal familen være et medlem rigere i form af en kanin? Så bør du overveje at anskaffe dig en superblød Lille Rex. Det er en ganske velegnet...

Pas på! Disse olier kan dræbe din kat

De dufter godt og anbefales som midler mod tæger og myg - men de kan være fatale for dit kæledyr. Se listen over de farlige olier her.

Pas på! Julen kan være farlig for dit kæledyr

Julemåneden er kommet med alt hvad der følger af julepynt og julegodter. Men meget af det pynt vi stiller frem i december, er til fare for vores kæledyr. Se, hvordan du passer bedst på din hund og kat i julemåneden her. 

Sådan får du hund og kat til at leve fredeligt sammen

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan forene en hund og en kat under samme tag, eller har du opgivet at forene dine stridende kæledyr i venskab?...

Sådan får du hunden og katten godt igennem nytåret

Fyrværkeri og høje lyde er en uundgåelig del af nytårsaften de fleste steder. For kæledyr som hunde og katte kan det være en barsk aften at...

Undgå, at din hund tager skade af vinterkulden

Forestil dig at sjoske rundt i snesjap og vejsalt i bare fødder ... Sådan kan vinter opleves for din hund. Bare fordi den har pels, er den ikke nødvendigvis bedre til at tackle livet udendørs, end du er.  

5 råd til hygiejnen som alle kæledyrsejere bør følge

Det kræver en høj standard i hygiejnen at have kæledyr. Her er 5 områder, hvor kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme, hvis de vil...

De 8 vigtigste ting på tjeklisten for nye ejere af kæledyr

Giv dit nye kæledyr en god start på samlivet med dig og din familie. Her er 8 ting, det er vigtigt at få styr på, inden dit nye kæledyr...

10 geniale måder at beskytte dit juletræ mod dine kæledyr

Vil du have et kæledyr eller et juletræ - det er nogle gange spørgsmålet. For katte, hunde og ræve ELSKER bare at gå til angreb på julepyntet. Her er 10 folk, der har fået nok, og som alle har fundet GENIALE måder at beskytte deres juletræ på.