Verdens første kunstudstilling for hunde

Det måtte komme: Kunstudstillinger for hunde. Men der er mening med galskaben. Se de mest hunde-sansepirrende værker fra udstillingen i London her, og oplev video med et vildt begejstret firbenet kunstpublikum. 

Af: Mikkel Hede, 12. september 2016
 • Malerier i hundefarver

  Kunst og hunde - er det noget, der passer sammen? Det satte den engelske kunstner og designer Dominic Wilcox sig for at undersøge på en udstilling, som han selv havde udvalgt værkerne til. Udstillingen kunne opleves og snifles til i London i sommeren 2016. 

  Dominic Wilcox bidrog selv med 3 af de otte værker til udstillingen, der efter al sandsynlighed har været verdens først kunstudstilling for hunde.

  Udstillingen rummede flere traditionelle kunstværker i glas og ramme, der dog alle havde et par overraskende, men indlysende hundetwists.

  • De 2-dimensionelle var alle anbragt lige over gulvpanelerne - i hundehøjde
  • Hundemalerierne af kunstnerne Robert Nicol, Michelle Thompson, and Clare Mallison var holdt i en grå, gul og blå pallette, som er det farvespektrum, som de fleste hunde ser i. 

  De mest spektakulære værker var dog mere ovre i installationsgenren, som du kan se på de følgende billeder. 

 • Spisetidsdrømme

  "Dinnertime dreams" hedder dette værk af kuratoren og kunsteren Dominic Wilcox selv. Det er en hundeskål i kæmpestørrelse fyldt med plastikbolde, der er holdt i en farve, som dyrene kender fra deres hundemad. 

 • Vandvidunderet

  Dominic Willcock er også manden bag "Watery Wonder", hvor vandstråler springer fra én hundeskål til en anden. Det var naturligvis tilladt at betræde græsset for firbenede.

 • Hunde på tur

  "Crusing Canine" er også et oeuvre af Dominic Wilcox. Her har kunstner-kuratoren skabt en situation, som mange hunde oplever før eller siden, når de er ude at køre med deres mennesker.

  Her på udstillingen kunne hundene dog opleve naturen passere forbi og mærke vinden på deres halsende tunger, uden at nogen behøvede at frygte for, at hunden pludselig skulle ryge overbords.

  Følelser hos hunde

  Dominic Wilcox taler i det mere kontemplative hjørne om tilfredsstillelsen ved at have skabt sin hundeudstilling. 

  - "Moderne kunst har længe været en vigtig kilde til inspiration og fascination for mennesker, men aldrig før er kunsten blevet skabt for at fremkalde den samme slags følelser hos hunde," udtaler Dominic Wilcox ifølge fastcodesign.com.

  Arbejdet med udstillingen har i øvrigt været en stor fornøjelse for Dominic Wilcox:

  - "Samtidig med at det helt sikkert er en af de mest interessante udfordringer, jeg har været ude for i min karriere, så føles det også fantastisk at have skabt sådan en unik samling af interaktive kunstværker for et helt nyt publikum."

  Udstillingens finasielle sponsor var More Than, som er et forsikringsselskab fra Storbritanien, hvis mål med udstillingen var at udbrede kendskabet til firmaets hundeforsikringer. 

  Fotos: Mikael Buck for More Than.

  Se en video med værkerne udsat for et kunstbegejstret hundepublikum her: 

Se alt indhold
12. september 2016 Mikkel Hede
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...