med disse tre nemme tricks kommer din hund til at springe af glæde, hver gang du siger ”Skal vi ud og køre en tur?"
med disse tre nemme tricks kommer din hund til at springe af glæde, hver gang du siger ”Skal vi ud og køre en tur?" Foto: iStock

3 tricks der får din hund til at elske køreturen

Er din hund ikke vild med at køre i bil? Bare rolig, med disse tre nemme tricks kommer din hund til at springe af glæde, hver gang du siger ”Skal vi ud og køre en tur?”. 

Af: Ditte Krogh Fischer, AutoOffer, 22. marts 2018

Nogle hunde er vilde med at køre bil, mens andre bliver nervøse og stressede ved synet af den firehjulede kasse. Hvis din hund virker bange eller stresset når den kommer hen til bilen, så er det noget du skal tage hånd om med samme. Frygten kan nemlig eskalere og gøre bilturen ulidelig for både dig selv og din bedste ven.

Vi viser dig her tre tricks, som får din hund til at slappe af og viser din hund, at en køretur sagtens kan være en god oplevelse.

1. Gør bilen til et trygt sted at være

Til at starte med et det vigtigt, at du gør bilen til et sted, hvor din hund har lyst til at være. Hvis din hund har et tæppe eller en hundekurv som den elsker, kan du placere det i bilen, så din hund har et sted at ligge som virker bekendt. Det vil give din hund en fornemmelse af tryghed.

2. Gør din hund tryg ved bilen og beløn den

Mange hunde bliver nervøse bare ved synet af bilen, og hvis du vil gøre din hund tryg ved at køre i bil er det vigtigt, at du tager små skridt. 

  • Start med at få din hund til at hoppe ind i bilen. Ros den, giv den en godbid og lad den komme ud af bilen igen. Gentag dette indtil din hund er tryg ved at hoppe ind i bilen.
  • Start bilens motor, mens din hund står ved siden af bilen. Stig ud af bilen, giv din hund en godbid og sluk så motoren.
  • Nu kan du lade din hund hoppe ind i bilen igen, hvorefter du starter motoren dog uden at køre nogen steder - husk at give din hund en godbid efter du har startet motoren.
  • Når du føler at din hund er tryg ved at være i bilen, kan du køre bilen lidt ud på gaden og køre den direkte ind i din carport igen. Hvis din hund forblev rolig på den lille køretur, kan du prøve at køre en lidt længere tur med den. Husk at give din hund en godbid når I kommer hjem igen, så den forbinder køreturen med en positiv oplevelse. 

 

3. Tænk over køreturens destination 

For mange hunde er det faktisk ikke selve køreturen de er bange for, men derimod destinationen. Hvis du kun kører en tur med din hund, når I skal til dyrelægen eller til hundesalonen, vil din hund hurtigt komme til at hade bilen, da den transporter dem hen til en sted, hvor den ikke har lyst til at være.

For at mindske din hunds frygt for bilen er det derfor vigtigt, at størstedelen af jeres køreture ender et sted, hvor din hund godt kan lide at være. Du kan for eksempel køre en tur på stranden eller i skoven, hvor den kan møde andre hunde eller tage en tur ned til den lokale dyrehandel, hvor den kan komme med ind og få en godbid.

På den måde vil din hund forbinde bilen med positive oplevelser i stedet for negative, og den vil hurtigt blive gladere for at køre bil.

Hvis du prøver disse tre tricks, vil din hund hurtigt blive tryg ved køreturen og komme til at elske bilen, lige så højt som du selv gør.

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler. 

22. marts 2018 Ditte Krogh Fischer, AutoOffer
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...