"Fido! Jeg er hjemmeeeee!"
"Fido! Jeg er hjemmeeeee!" Foto: istockphoto

Taler du også med dine dyr? Så afslører det noget ganske særligt om dig

Det er faktisk en ret god idé at skrue op for snakkeriet med de firbenede væsner.

Af: Rie Louise Kirkebjerg @ Liv, 20. juli 2017

Synes dine veninder eller familie, at det er lidt underligt, når du udbryder: "Fido! Jeg er hjemmeeeee!" eller "Er min lille snuske-musse-basse sulten?"?

Så kan du godt fortælle dem, at du slet ikke er så skør (som de tror). Det viser sig nemlig, at hvis du snakker til dine dyr, er det et tegn på, at du er intelligent.

Du er intelligent, hvis du taler med dine dyr

Det gælder faktisk ikke kun, når det er dine dyr, som du forsøger at føre en samtale med. Nej, også din bil ("Kom så, KØR"), morgenkaffen ("Mhmm, uden dig var jeg aldrig kommet op") og pizzaerne, du bestiller til familien søndag aften, fordi ingen af jer gider at lave mad ("I redder mit liv!").

Fænomenet kaldes 'anthropomorphising' og betyder, at du giver ikke-menneskelige objekter menneskelige karaktertræk – og det er altså et tegn på intelligens.

Snak du bare videre

Du taler til dyr eller genstande, fordi din hund har et ansigt, mens andre ting måske har noget, der minder om et ansigt, og derfor associerer du genstanden med et menneske. Dette giver dig lyst til at tage kontakt med genstanden.

Professor Nicholas Epley fra University of Chicago fortæller til Quartz, at anthropomorphising historisk set har været et tegn på barnlighed eller dumhed, men at det faktisk er helt naturligt og noget af det, som gør os mennesker til unikke og kloge væsener.

Så tal du bare videre med Fido derhjemme eller med blomsterne i haven – og hvis du bander lidt over, at rhododendronen ikke gror, som den skal, kan du kalde dig selv ENDNU mere intelligent. En tidligere undersøgelse viser nemlig, at intelligente mennesker bruger flere bandeord!

20. juli 2017 Rie Louise Kirkebjerg @ Liv
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...