Linse Kesslers populære hund Chino er også en Staffordshire bull terrier.
Linse Kesslers populære hund Chino er også en Staffordshire bull terrier. Foto: Rob Swatski / Flickr

Staffordshire bull terrier: En loyal og kærlig familiehund

En Staffordshire bull terrier er en skøn hund med masser af personlighed og styrke. Den er perfekt til hjem med små børn, og der er intet den hellere vil end at være en integreret del af familien.

Af: Mariah Leitisstein, 6. april 2017

Hvad kræver det at have en Staffordshire bull terrier?

En Staffordshire bull terrier er en mellemstor, sød, glathåret og energisk hund, der trods sin størrelse er stærk og adræt. Det er en intelligent og meget social hund, der hellere end gerne vil hjælpe til med alt, hvad dens ejer laver. Den vil med andre ord gerne være med ligegyldigt om du ser tv, tømmer opvaskemaskinen, går en tur eller kører i bil.

Netop evnen til at flade ud og slappe af foran fjernsynet, gør den til en storartet og populær familiehund, men det er vigtigt, at man som hundeejer er indstillet på, at hunden skal accepteres som en del af resten af familien. Den vil nemlig ikke trives med at være forvist til entréen om natten, eller ikke at måtte opholde sig i samme rum som dens ejere.

Du skal købe en Staffordshire bull terrier:

  • Hvis du vil have en hund, der ligner en lille Pit bull.
  • Hvis du vil have en hund, der er god med børn.
  • Hvis du vil have en hund, der ikke er aggressiv overfor fremmede.
  • Hvis du vil have en hund, der er energisk og trives med fysisk aktivitet.
  • Hvis du vil have en hund, der er en del af familien.

En kærlig og loyal familiehund

Det kan godt være, at det er en hund, der ser sej og ”hård” ud (selvom den ikke er så stor), men det skal man ikke lade sig snyde af. En Staffordshire bull terrier er nemlig enormt kærlig og meget loyal – særligt overfor familiens børn. Det er dog vigtigt, at børnene kender hundens grænser – noget som lidt ældre børn hurtigt kan fornemme.

Det kan være en fordel at lave en solid indhegning af hele haven, hvis man bor i hus. En Staffordshire bull terrier vil nemlig hurtigt føle sig fristet til at tage kontakt til alt og alle, der skulle finde på at gå forbi. Hunden er meget nysgerrig, men ikke agressiv. 

Generelt er Staffordshire bull terrier kendt for at være godmodige, tålmodige og kærlige hunde, men ligesom hos alle andre hunde, så spiller opdragelsen af hunden en afgørende rolle.

At opdrage en Staffordshire bull terrier

Det kan godt være lidt af en mundfuld at træne en Staffordshire bull terrier. De er stædige, og selvom de elsker deres ejer meget højt, så er det en hund, der har en tendens til at være ret egenrådige. 

For at opdrage en Staffordshire bull terrier på bedst mulige måde, skal du sørge for at være tålmodig og særdeles standhaftig. Der er nemlig tale om en hund med en helt ekstraordinær viljestyrke og intelligens.

Du skal træne hunden med 100% fastholdelse og konsekvens. Det kan være en rigtig god idé at lade hunden løbe frit inden en træningstime for at komme af med noget energi, så den kan være koncentreret, fokuseret og klar til at lytte efter.

Kontakt med andre hunderacer

Når en Staffordshire bull terrier (også kaldet en SBT) møder andre hunderacer, kan man godt risikere at reaktionen er noget voldsom. Hvis den synes, at andre hunde udfordrer den, så vil den på intet tidspunkt tøve med at træde ind i konfrontationen. Det er vigtigt, at man sørger for at den socialiseres med andre hunde som hvalp, da den ellers vil have en tendens til at være ekstra mistroisk overfor fremmede hunde.

Du kan hurtigt få øje på om din Stafford føler sig udfordret af en anden hund. Den vil gå på stive ben og med halen højt løftet. Det er meget vigtigt, at man som hundeejer sørger for, at det ikke udvikler sig mellem to hunde. En Staffordshire er nemlig i besiddelse af en meget stærk kæbe, der kan gøre seriøs skade på den anden hund.

Sådan skal en Staffordshire bull terrier passes

Én gang om året skifter Staffordshire bull terrieren al sin pels. Derudover fælder den en smule i løbet af året. Sørg derfor for at børste pelsen regelmæssigt. Det vil nemlig holde løse hår under kontrol.

Det er ikke en hund, der har tendens til at lugte. Man anbefaler derfor, at man kun nøjes med at bade den, når det er nødvendigt.

Sørg desuden for at tjekke ørene regelmæssigt for infektioner, irritation samt ørevoks. Rens hundens ører regelmæssigt med en godkendt renser og vat. Børst hundens tænder mindst én gang om ugen for at undgå sygdomme i gummerne. Og så skal man som hundeejer også sørge for at trimme neglene på hunden en gang om måneden. Det er dog kun nødvendigt at gøre, hvis hunden ikke selv slider neglene ned naturligt.

6. april 2017 Mariah Leitisstein
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...