Foto: iStock

6 tegn på, at din hund ikke har det godt

En hund kan af gode grunde ikke sige til dig, om eller hvorfor den er trist og mistrives. Men du kan afkode hundens adfærd og kropssprog - her er de vigtigste tegn på, at noget kan være galt.

Af: Redaktionen , 23. december 2016

6 ændringer i adfærd, som viser, at din hund er frustreret

1. Hunden løber formålsløst rundt i cirkler

Hvis en hund ændrer sin adfærd og fx bevæger sig frem og tilbage i de samme cirkler, er det ofte tegn på en form for stress. Når en hund render formålsløst hen til døren og ikke vil ud, er der tilsyneladende noget andet på færde end normalt.
Tænk over, om familien har været gennem store forandringer på det seneste. Er I flyttet? Kan hunden have ondt et sted?

2. Hunden sover ikke så godt, som den plejer

Hvis din hund ændrer sit søvnmønster markant, bør du være opmærksom på, om der kan være noget i vejen. En hund, der normalt står tidligt op med dig, men pludselig ligger og sover til langt op af formiddagen i dagevis, trives sandsynligvis ikke.

3. Hunden viser ikke interesse for mad

En sund hund spiser. Punktum. Hunde er skabt til at spise så meget, de får lov til, fordi deres urinstinkter fortæller dem, at de måske ikke får noget indenbords senere på dagen. Når en hund ikke har lyst til det mad, du stiller frem, og det sker flere gange, at den springer et måltid over, må du hellere tjekke, om din bedste ven er okay.

4. Hvis en velopdraget hund pludselig snapper efter folk

En hund må ikke bide eller snappe efter mennesker, medmindre den trues voldsomt. Hvis en eller velopdraget hund pludselig begynder at snerre ad og bide ud efter gæster eller oven i købet familiemedlemmer, har I helt sikkert et problem. 

5. Når hunden splitter hjemmet ad

Hvalpe bider i alt, og de er undskyldt deres destruktive opførsel, som er en del af udviklingen. Men hvis en voksen hund pludselig splitter entreen ad og æder dine støvler, har du ikke overholdt dine 'aftaler' med den. Den forsøger at fortælle, at den er frustreret.  

6. Når hunden overdriver slikning af poter

Hunde er ikke katte og bør ikke slikke pelsen og poterne konstant. Især er overdrevet slikning af poter en indikation på, at hunden generes af noget fysisk.

Kilde: Doggiedesire

23. december 2016 Redaktionen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...