Foto: Istock

Sådan kan du se om din hund fryser

Fryser din hund ligeså snart du fryser? Måske. Hvis du er tvivl, så følg guiden her og find ud af om den gør.

Af: Kathrine My Poulsen, 7. december 2016

Lær at tyde, hvornår din hund har det for koldt

Kulden er efterhånden ved at få sit tag i vinter-Danmark. Du pakker dig selv ind i varm uld, store luffer – og trækker huen lidt længere ned om ørene. Men hvad med din hund? Mærker den ikke også den frysende kulde? Det gør den helt sikkert. 

Der er dog stor forskel på, hvordan forskellige hunde mærker kulden, og hvor følsomme de er overfor bidende frost og isvinter. Tykkelsen og længden på pelsen, hundens alder, sundhedstilstand og vægt har alt sammen indflydelse på, hvor meget kulde hunden kan klare. Det er dog helt forskelligt fra hund til hund, så derfor kan det være godt at kunne tyde hvornår den fryser. Her er 5 tegn, du kan holde øje med.

1. Det er koldt uden for

Måske ganske åbenlyst. Men hvis det er for koldt for dig udenfor, er det nok også for koldt til din hund. Hunde har sin varmende pels og du har din varme frakke. Fryser du med frakke (og vanter, halstørklæde, hue og vinterstøvler) på, så vil de hund formodentlig også fryse på trods i sin pels.

2. Den ryster og skælver

De fleste hunde reagerer på kulde på samme måde som vi mennesker gør. Holder den halen tæt på kroppen, krymper sig sammen og ryster og skælver er det et tegn på, at den fryser. Rysten og skælven er kroppens måde at forsøge at holde varmen på.

 3. Kolde øre

Mærk din hunds øre. Er de isende kolde, er det på tide at kravle indenfor i ly for kulde og vind. At mærke efter på ørene – særligt rundt i ørenes kant - er en god måde at afgøre, hvorvidt hunden er for kold.

4. Langsomme bevægelser

Hvis din hund normalt elsker, at være udenfor og ikke gør det nu, kan det være fordi den fryser. Hvis løb og leg er erstattet af langsomme bevægelser, har den det formegentlig for koldt.

5. Den klager sig

Hvis din hund ikke har det godt, vil den helt sikkert prøve at fortælle dig det. Det kan den eksempelvis gøre ved at gø eller hyle. Gør den det – så tjek at den ikke er udsat for træk og er beskyttet mod kulde.

Hold øje med din hund

Det er altid en god ide, at holde godt øje med din hund og dens velbefindende. Din hund kan – ligesom dig – sagtens blive forkølet. Når man fryser vil bakterier have langt bedre betingelser i kroppen – og det kan nemt resulterer i en forkølelse med ubehag til følge.

I værste tilfælde kan din hund få hypotermi (nedkøling), så der er masser af grunde til at holde din hund – og dig selv varm. 

7. december 2016 Kathrine My Poulsen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...