Foto: iStock

Sådan finder du det helt rigtige navn til dit kæledyr

Har du svært ved at finde på det helt rigtige navn til dit nye eller kommende kæledyr, så er denne guide noget for dig. 

Af: Sarah Lyster Nielsen, 16. januar 2017

Find det rigtige navn

Det er ikke altid lige nemt at finde på det perfekte navn til dit nye kæledyr; det skal lyde rigtigt og passe til dyrets personlighed, og samtidigt skal det være temmeligt kort og præcist, så du kan skære igennem, når du kalder. 

Men hvad skal du egentlig tænke over, når du navngiver dit kæledyr? Vi har samlet 5 gode råd, som kan guide dig gennem navnejunglen, og så er det selvfølgelig op til dig, om det ender med en Rex, Ruth eller Dolly Parton. 

1. Nemt og kort

Når du vælger et navn, er det en god idé at vælge ét, der er kort og nemt at udtale. Det gør det nemmere at kalde på dit kæledyr, og nogle forskere mener også, at dyrene reagerer bedre på korte navne med skarpe vokaler som for eksempel ‘i’.  

2. Overvej dyrets personlighed og udseende

Nogle navne, for eksempel ‘Plet’, giver sig selv, men dyrets personlighed kan også have meget at sige.

En kat med divapersonlighed kan sagtens opkaldes efter en hollywoodstjerne, og har du en hund med fart på, er Kvik måske et godt bud. 

3. Pas på med at opkalde dyret efter bekendte

Menneskenavne til dyr er ret populære, og det er unægteligt også sødt, når hunde og katte hedder Bodil eller Britta, men pas på med, hvad du vælger.

Sørg for at vælge navne, der ikke findes i din omgangskreds, med mindre dine venner og familiemedlemmer altså er helt indforståede med det. 

4. Spørg andre til råds

Spørg venner og bekendte, så du får masser af gode bud. Hvis du har mødt dit nye kæledyr, kan dine nærmeste måske se noget i dyrene, som du ikke selv har spottet, og så giver det måske pludseligt sig selv. 

5. Søg inspiration nye steder

Hvis du ikke er stødt på et navn, der siger der noget, så prøv at søge inspiration i film og TV-universet samt blandt berømtheder.

Der er garanteret også masser af navnelister på nettet, og hvis du er helt på bar bund, kan du kigge i en bog med babynavne - der burde i hvert fald være nok at vælge mellem. 

Kilde: e2y.bleste.com

16. januar 2017 Sarah Lyster Nielsen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...