Er en hundeseng noget for din hund?
Er en hundeseng noget for din hund? Foto: iStock

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her får du en guide til at finde den helt rigtige hundeseng.

Af: C. Dahl, 13. september 2017

Har hunde overhovedet brug for en hundeseng?

Hvor vil hunde egentlig helst ligge, når de skal sove? Det virker ofte, som om de allerhelst vil ligge i sengen hos deres mennesker. Men det er langt fra altid tilfældet. Hunde har faktisk også brug for et sted, der er deres eget i huset. Det kan være en hundekurv eller noget andet. Hovedsagen er, at din hund har et sted, hvor den kan gå hen, når den har behov for at være i fred og ro, eller når den føler sig træt eller har det lidt skidt.

Når en hund skal sove, værdsætter den desuden i lige så høj grad som dig at ligge blødt og lunt.

Størrelse på hundekurven

Når du skal beslutte for størrelsen på hundekurven, skal du være særligt opmærksom på to ting. Din hund skal nemlig både have plads til at ligge fuldt udstrakt, men også have mulighed for at føle sig omsluttet af sin kurv når den ligger sammenkrøllet. Dette giver din hund en følelse af tryghed og komfort.

God kvalitet over det billige tilbud

Selvom det er fristende at spare lidt penge på hundekurven, så er det ikke her, du skal gå ned på kvaliteten. Hellere investere lidt ekstra penge i en hundeseng af god kvalitet, som kan holde i mange år, end en billig pude, der går i stykker efter nogle få måneder.

Blød eller hård hundekurv?

Hvad angår materiale, så findes der et hav af muligheder. Her er det godt at gå efter et slidstærkt materiale som tætvævet stof eller nylon. Du kan også vælge en plastikkurv, der i højere grad kan tåle, at hunden kradser og bider i materialet. Begge dele har sine fordele og ulemper, afhængig af hvilken hunderace du har, og hvor gammel den er.  

Læs også: De ti mest populære hunderacer i Danmark - hvilken skal jeg vælge?

Hund i rød hundekurv.

Materialer til hundekurve - fordele og ulemper

Hundeseng i stof

Fordelene ved at vælge en hundeseng i stof er først og fremmest, at du giver din hund et blødt og varmt sted at sove. Derudover er stoffet på de fleste hundesenge aftageligt, så der er mulighed for at vaske og vedligeholde din hunds seng. Dette mindsker væksten af bakterier, forekomsten af insekter, ligesom det begrænser lugtgener.

Hundeseng i kunststof

Vælger du en hundeseng i kunststof, er der ligeledes ofte mulighed for at vaske betrækket. Derudover muliggør den blanke overflade på eksempelvis nylon, at du nemt kan tørre sengen af med en fugtig klud. Desuden tilpasser hundesenge i nylon sig til hundens krop, og de er derfor behagelige for hunden at ligge i. Dog holder nylon ikke i lige så høj grad på kropsvarme, som stof gør, hvilket er vigtigt at tage med i overvejelserne, så din hund ikke fryser om natten.

Hundeseng i plastik

Vælger du en hundeseng i plastik er det nødvendigt at købe et tæppe eller en pude, så hunden ikke ligger på bar plastic. Fordelene ved at vælge en plastikkurv er, at den er nem at rengøre, kan holde i mange år og desuden nemt og billigt kan friskes op med nye puder og tæpper.

Hvordan ville jeg selv gerne sove?

Sidst men ikke mindst er det relevant at stille dig selv et vigtigt spørgsmål: Hvordan ville jeg gerne sove, hvis jeg var en hund?

Selvom mennesker og hunde er meget forskellige, så deler vi stadig mange fælles behov. Det er derfor ikke dumt at prøve at sætte dig i din hunds sted, når du skal vælge en hundekurv - ville jeg selv bryde mig om at ligge i den hundekurv, hvis jeg var en hund?

13. september 2017 C. Dahl
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din...

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...

4 grunde til at du bliver sundere af at eje en hund

Overvejer du at få en hund? Eller er du måske allerede hundeejer? Så bør du læse disse 4 fantastiske sundhedsmæssige fordele, du har som...