Foto: istockphoto

Rolige hunderacer, som er kendt for ikke at gø

Overvejer du at anskaffe dig en hund, men er bange for, at der vil blive for megen gøen derhjemme? Tvivl ej, der findes nemlig flere rolige hunderacer, som næsten ikke gør, og du kan dermed finde den helt perfekte hund for din familie og dig.

Af: Mette Gottlieb Pedersen, 11. januar 2017

Hunde kan godt være rolige

Mange tror, at det er alle hunde, som har brug en masse leg og aktivitet. Men sådan er det faktisk ikke. Alle hunde skal selvsagt stimuleres, leges med og opdrages, men der findes roligere hunderacer, der meget gerne vil slappe af på sofaen med dig. 

8 rolige hunderacer

1. Malteser

En Malteser er en lille hund, som hurtigt kan blive forvekslet med en bamse.

Maltesere er en hengiven og livlig, lille hund, der er nem at træne. Du kan derfor sagtens lære din Malteser, at den ikke skal gø, når dørklokken lyder. 

2. Bichon Frise

Denne race er - ligesom Malteseren - let at forveksle med en bamse på grund af dens lille væsen og puffede pels.

En Bichon Frise er en yderst intelligent hund, som vil tilpasse sig familiens rutiner. En Bichon Frise kan uden problemer bo i en lejlighed, da den umiddelbart ikke har tendens til at gø, medmindre der er behov for det. Derfor kan denne lille hund også bruges som vagthund.

3. Shar Pei

En Shar Pei er en loyal hund, som er kendt for alle sine rynker - ikke sin gøen.

Hvis du træner din Shar Pei og afhjælper dens nysgerrighed, får du her en rigtig god familiehund.

4. Saluki

Med en højde på 71-76 cm og en topfart på 69 km/t, kan vi godt blive enige om, at en saluki ikke hører til småhunds-afdelingen. Men trods sin størrelse og sin hurtighed, så er en saluki faktisk overraskende lydløs og du vil sjældent høre den gø. 

Læs også: Disse 10 hunderacer er danskerne mest interesserede i

5. Cavalier King Charles Spaniel

En cavalier king charles spaniel er en lille hund, og deraf har den også en lille lyd. Racen bruger ikke sin stemme ret meget, og er der tegn til afslapning i sofaen, hopper den gerne op til dig for at blive hygget om.

Læs også: Familiehund: 10 små hunde, der er perfekte til børnefamilier

6. Tibetansk terrier

Hvis du er på jagt efter en fredsommelig, livlig og glad hund, så er det måske en Tibetansk terrier du skal have fat i. Den elsker udendørs aktiviteter og efter en dag med leg, bliver den meget rolig og afslappet. En Tibetansk terrier har ikke et stort temperament, og har ikke tendens til at gø. 

7. Neapolitan Mastiff

En Neapolitan Mastiff er en stor rynket hund ligesom Shar Pei’en.

Den har brug for meget plads, opmærksomhed og stimulering. Hvis disse krav er opfyldt, så har du en stille og meget afslappet Mastiff i hjemmet. Racen har tendens til at være meget dovn og klodset, men det er blot med til at give den en masse charme.

Kilde: sheknows.comwww.luxvuf.dk

11. januar 2017 Mette Gottlieb Pedersen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...