Foto: iStock

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor. 

Grillede majskolber med smør og salt hører for mange sommeren til. Og hunde elsker da også at få majskolber. Majs i sig selv er ikke farlige for hunde, medmindre hunden er allergisk over for majs. Det er derimod selve majskolben, der er farlig.

Læs også: Det skal du gøre, hvis din hund bliver stukket af en bi

Majskolber kan volde store problemer for din hunds tarme. Hundens mave kan ikke fordøje kolben, og bare et lille stykke majskolbe kan derfor sætte sig fast som en prop i hundens tarm.

Læs også: Maine Coon - 10 kæmpefacts om verdens største huskat

Det skete for en hundeejer tidligere på sommeren, hvor hunden var ved at miste livet på grund af forstoppelse af tarmen. Det endte heldigvis med, at majskolben selv røg ud af hundens numse, da ejeren bar hunden ned fra bordet hos dyrlægen, og der derved blev trykket på hundens mave. 

Læs også: Gulvvask - guide til vask af forskellige gulvtyper

Det er dog ikke alle tilfælde der ender så lykkeligt, og dyrlægen forventer også, at se flere hunde med forstoppelse på grund af majskolber i løbet af sommeren. 

Der er dog ikke kun majskolberne fra grillen, du bør undgå at give din hund. Læs hvilke her. 

Kilde: Vetboxen.dk

2. august 2018
Mere om Hund

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres hundes adfærdsproblemer på kort tid med tilsyneladende stor succes. Flere advarer dog imod hundehviskerens metoder.

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme retning. 

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være...

Det SKAL du vide før du køber hund

Der er mange ting i din hverdag, der ændrer sig, når først du har inviteret dit nye firbenede familiemedlem ind i dit hjem. Vi har samlet...

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen....

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her får du en guide til at finde den helt rigtige hundeseng.

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din...

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

4 grunde til at du bliver sundere af at eje en hund

Overvejer du at få en hund? Eller er du måske allerede hundeejer? Så bør du læse disse 4 fantastiske sundhedsmæssige fordele, du har som hundeejer. 

Lær at forstå din hunds kropssprog

Ved at observere din hunds kropsprog kan du blive klogere på, om din hund forsøger at fortælle dig noget. Vi har samlet en oversigt over...

Pas på! Strandturen kan dræbe din hund

En sjov tur på stranden endte i en tragedie for en mand og hans sorte labrador, da hunden måtte aflives på grund af saltvandsforgiftning.