Hvorfor klør det på min hund?

Hund

Oplever du, at din hund er begyndt at klø sig mere, end den plejer? Det kan der være en meget god grund til. Her er fem årsager til, at det klør på din hund.

Der kan være flere gode grunde til, at din klør sig
Der kan være flere gode grunde til, at din klør sig Foto: Anita Peeples/Unsplash

1. Allergier

Præcis lige som det for mennesker kan ske, at man inhalerer allergener, kan det også ske for hunde. De mest normale grunde til, at hunden klør er mug, græs, pollen og støvmider.

Mennesker vil normalt have kløende øjne og løbende næse som symptomer, men en hund vil have problemer med kløende poter, ansigt eller ører.

Det kan være en udfordring at diagnosticere allergier, men hos dyrelægen kan din hund få foretaget hud- og blodtests, der kan hjælpe med at identificere, hvilken form for allergi, der er problemet.

2. Madallergier

Det kløende problem kan også have noget at gøre med den mad, som din hund spiser. Hvis hunden er allergisk overfor en ingrediens i den mad, den får serveret, vil den udvikle problemer i huden under pelsen.

Hvede, korn, visse former for proteiner samt mælkeprodukter kan være med til at udvikle problemer. For at diagnosticere en madallergi hos din hund, vil dyrelægen som oftest anbefale en særlig diet til kæledyret. 

3. Lopper

Lopper er nogle meget små parasitter, der ikke har vinger, men som til gengæld kan hoppe relativt langt for deres størrelse. Når en loppe har forladt sin kokon og bliver voksne, leder de efter et varmt og godt sted at være. Det er her dit kæledyr kommer ind i billedet. Og der går ikke lang tid fra loppen har fået sit første måltid til at den begynder at yngle og lægge æg i pelsen på din hund. En af de største indikationer på, at hunden har fået lopper, er intens kløen eller bid i huden.

4. Flåter

Lidt ligesom lopper, så har flåter også brug for en vært, for at holde sig selv i live. Flåter er i familie med edderkopper, skorpioner og mider, og de hverken flyver eller hopper. I stedet lever de i lave buske eller i græsset, hvor de sidder klar til at bide sig fast på et dyr eller menneske.

Hvis en flåt har sat sig fast på din hund, så vil den højst sandsynlig klø sig på lige nøjagtigt det sted, som flåten har sat sig fast.

5. Skabmider

Skabmider er mikroskopiske insekter, der ofte udhuler plads i hundens pels og hud for at holde sig i live. Når skabmiden bider sig igennem huden, vil det ofte resultere i inflammation, infektion og en helt masse kradsning. Der findes en række forskellige former for skabmider, men én ting har de tilfælles, og det er, at de bestemt ikke er sjove for din hund.

24. april 2017
Mere om Hund

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Hund Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres hundes adfærdsproblemer på kort tid med tilsyneladende stor succes. Flere advarer dog imod hundehviskerens metoder.

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Hund Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Hund Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hund Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme retning. 

Disse hunderacer har det værst i kulden

Hund Der er nok mange af os mennesker, som ville ønske, at vi havde en hundspels her om vinteren. Men faktisk kan vinterens kulde også blive for...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Hund Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være...

Det SKAL du vide før du køber hund

Hund Der er mange ting i din hverdag, der ændrer sig, når først du har inviteret dit nye firbenede familiemedlem ind i dit hjem. Vi har samlet de fem vigtigste ting, du skal vide, før du køber hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Hund Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Hund Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Hund Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hund Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Hund Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Hund Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Hund Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

4 grunde til at du bliver sundere af at eje en hund

Hund Overvejer du at få en hund? Eller er du måske allerede hundeejer? Så bør du læse disse 4 fantastiske sundhedsmæssige fordele, du har som...