Grå hår kommer ikke kun med alderen.
Grå hår kommer ikke kun med alderen. Foto: iStock

Hvis din hund har fået grå pels, kan det betyde at den er stresset

Spekulerer du på, hvorfor din hund har grå hår, selvom den kun er 2 år gammel? Så kan du få svaret her.

Af: Mette Gottlieb Pedersen, 16. februar 2017

Har din hund grå hår?

De grå hår følger ikke kun med alderen. Nej, de grå hår kan sagtens komme af stress. Så hvis din hund er ung, men du aner nogle grå hår ved snuden eller andre steder, så kan det være din hund er stresset. Undersøgelser viser nemlig, at grå hår kan forekomme, hvis din hund er nervøs eller angst – det er derfor en god idé at holde godt øje med din hunds pels. 

5 tegn på, at din hund er stresset

1. Diarré og forstoppelse

Diarré og forstoppelse kan være indikatorer på at din hund er stresset. Ligeledes hvis den har andre problemer med fordøjelsen. Fordøjelsesproblemer opstår ikke kun ved indtagelsen af forkerte madvarer, det kommer også af nervøsitet, angst eller stress. Hvis fordøjelsesproblemerne har varet i mere end 24 timer, skal du tage fat i dyrelægen, som dernæst kan hjælpe dig på rette vej.

2. Mindre appetit

Oplever du, at din hund ikke gider spise sin mad og at den mister interessen, selvom du putter yndlings leverpostejen i, så er den højst sandsynligt stresset. Derfor er det en god idé at holde øje med om din hund spiser det, den skal, og om den holder sin normalvægt.

3. Isolation

Mennesker har sommetider brug for alene tid, og sådan har hunde det også. Men hvis din hund bliver ved med at søge væk og isolere sig selv fra mennesker eller andre dyr, så er det et tegn på, at der er noget galt.

4. Sover mere end den plejer

Sover din hund mere end den plejer at gøre, og er den mere doven end normalt? Så kan det være en god idé at holde ekstra øje med den, da det ligeledes kan være tegn på stress. Dovenhed er for det meste et af de første tegn på, at din hund fejler noget. Derfor skal du gå til dyrelægen, hvis du oplever ændringer i din hunds søvnrytme og aktivitetsniveau, da det kan skyldes ting som stress, hjerte problemer, diabetes eller noget helt fjerde.

5. Aggressivitet

Udviser din hund aggressivitet over for mennesker og dyr, er det også et tegn på, at den kan være stresset. Hold øje med din hunds ansigts- og krops udtryk, når andre dyr eller mennesker nærmer sig, da det ofte er der, du kan se om din hund har en mere aggressiv adfærd.

Hvad kan du nu gøre?

Hvis din hund viser tegn på at den er stresset, skal du opsøge en dyrelæge. Men der er nogle ting, du selv kan gøre for at undgå at din hun når til det punkt, hvor den bliver alt for stresset.

  • Du kan gå flere ture med den. Den elsker at komme ud og snuse til alt og ingenting.
  • Leg med din hund. Kast eventuel en pind eller bold.
  • Giv din hund en ”sikkerheds-zone”, hvor den kan søge hen, hvis den bliver nervøs eller bange. Det kan være at den har brug for at komme væk når det tordner eller hvis du hører høj musik. I ”sikkerheds-zonen” kan du med fordel lægge et tæppe eller et stykke legetøj som din hund føler sig tryg ved.

Kilde: Petmd, Huffingtonpost

16. februar 2017 Mette Gottlieb Pedersen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...