Din favorithund afslører faktisk din personlighed. Se 6 forskellige hunderacer, hvor ikke alle racer er repræsenteret som på billedet ovenfor.
Din favorithund afslører faktisk din personlighed. Se 6 forskellige hunderacer, hvor ikke alle racer er repræsenteret som på billedet ovenfor.

Hvad siger din favorithund om din personlighed?

Er din yndlings-hunderace boxeren, rummer du en helt særlig sympatisk kvalitet. Læs om den her, hvor vi afslører 6 personligheder for hundeejere.

Af: Mette Nexmand, 30. maj 2016

1. Golden Retriever - kærlig og omsorgsfuld

Pels og hjerte af guld. Så kort kan det siges om Golden Retrievers og deres ejere. Hvis denne gyldne hunderace er din nr. 1, viser det, at du er omsorgsfuld, kærlig og rummelig overfor andre mennesker. 

En Golden Retriever er børnevenlig – børn kan nærmest vade rundt på den. Så vidt vil du nok ikke gå, eller?

Læs mere om hunderacer og ejere på Heart Dogs

2. Schæfer - intelligent og sporty

Klog og atletisk. Dét er dine største kvaliteter, hvis du foretrækker schæferen som kæledyr. Folk stoler på dig, du er stærk og har kompetencer indenfor mange områder. 

Måske er du lidt striks og regelbunden ind i mellem. 

Men hvor det kan være anstrengende i menneskelige sammenhænge, kan netop disse træk hos schæferen anvendes professionelt – for eksempel, når de trænes til politihunde.

3. Puddel - modig og udadvendt

'Puddel-mennesket' er meget uadvendt og elsker fest og – som det antydes på billedet - farver. 

Ind i mellem lader både menneske og hund sig rive lidt med af æstetik og styling, men I holder ryggen rank og får en masse respekt for vovemod.

4. Boxer - selvironiens mester

Hvis du elsker boxeren, er du ikke verdens mest alvorlige menneske, og det er ment positivt! Du besidder en af menneskehedens bedste karaktertræk, selvironien, og er i det hele taget et meget humoristisk menneske, som andre elsker at være sammen med.

5. Gravhund - kongelig i Greve

Du er kongelig, selvom du bor i Greve. Man har vel et slægtskab med kongehuset, og ingen kan være så royalt rank som en gravhund.

Ikke voldsomt stor at se til, men køn og charmerende.

Hvis du elsker gravhunde, skal man ikke komme brasende og forsøge at løbe om hjørner med dig.

6. Chihuahua - størrelse er et spørgsmål om attitude

Når man har en chihuahua i hjertet, er personligheden stor. Kompensation, siger de? Nej da. I fylder godt i rum, uanset om I er hanner eller hunner.

Læs om flere 'hunde-personligheder'

Størrelse er et spørgsmål om attitude. 

Og en vigtig oplysning – især til jeres omgivelser: Undgå for guds skyld at komme i bad standing hos en chihuahua og et chihuahua-menneske – de bider fra sig.

30. maj 2016 Mette Nexmand
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...