Foto: flickr

11 hunderacer, der ikke fælder

Savner du en hunderace, der ikke fælder så meget? Så har vi her samlet 11 forskellige hunde, der er kendte for ikke at fælde særlig meget. Læs blandt andet om bichon frisé, komodor og shih tzu. 

Af: Amanda Vejle, 12. april 2017

Hunde uden underuld

Der findes hunde, der fælder mindre end andre og det skyldes helt enkelt én ting. Hunderacerne, der fælder mindst, er de hunde, som har en lang pels uden underuld. Disse hunde fælder ikke nævneværdigt, men deres pels kræver stadig en børstning, da de selvfølgelig skifter denne ud.

Mange af disse hunde kategoriseres også som allergivenlige hunde.

Hvilke hunde fælder ikke?

1. Bichon frisé
2. Bichon havanais
3. Bolognese
4. Malteser
5. Chinese crested
6. Coton de tuléar
7. Komondor
8. Lagotto romagnolo
9. Puddel
10. West highland white terrier
11. Shih tzu

1. Bichon frisé

Bichon frisé tilhører barbichon-familien, der består af fire racer: bolognese, malteser, bichon havanais og bichon tenerife, som nu kaldes bichon frisé. Alle fire hunde er på denne liste over hunderacer, der ikke fælder særlig meget.

En bichon frisé vil gerne arbejde og lege, den elsker at motionere og være aktiv. I en bichon frisé får du en hund, der altid er i godt humør og som er en fantastisk familiehund.

En bichon frisé bliver omkring 30 cm høj, og har en fin silkeagtig, hvid pels med små proptrækkerkrøller. Pelsen kræver en del pleje i form af børstning.

Tilbage

2. Bichon havanais

Bichon havanais er Cubas nationalhund, hvor den også stammer fra.

En bichon havanais er en lille hund fuld af liv og godt humør. Den er sjældent hidsig, men tværtimod altid kærlig og legesyg. Bichon havanais er generelt meget blid og en glimrende familiehund. 

Racen bliver mellem 23-27 cm høj, og har en lang, blød og fladtliggende eller let bølget, hvid pels. Racen er også set med farvede pletter.

Læs mere her, hvis du vil vide mere om hunderacen bichon havanais: Alt du bør vide om en bichon havanais

Tilbage

3. Bolognese

Den tredje hund i familien er den lille, plyssede bolognese, der stammer fra Italien. En bolognese er lille, venlig, følsom, hengiven og intelligent hund. 

Racen knytter sig tæt til sin familie, men er en smule mindre social overfor fremmede. Den har tendens til at være lidt mere reserveret end de andre bichoner i familien. Bolognesen er også den mindst aktive af de fire i bichon-familien.

Racen vejer omkring 3-4 kg som voksen, og bliver ikke højere end 25-30 cm høj. De har en hvid, krøllet og fyldig pels, der kræver en del pleje, da den filtrer let.

Tilbage

4. Malteser

Den sidste hund i familien er den lille livlige malteser. Yderst intelligent, kærlig, blid og legesyg, finder den vej ind i de flestes hjerter. Racen stammer også fra Italien og er en selskabshund, der vil gøre alt for at behage sin ejer. 

Malteseren bliver 21-25 cm høj, og vejer omkring 3-4 kg. Racen har en halvlang silkeagtig pels, der krøller eller bølger let. Pelsen kræver meget pleje og et bad er nødvendigt ind imellem.

Du kan klippe pelsen kort for et mere bamset og hvalpet look, på den måde kræver den heller ikke lige så meget pleje.

Tilbage

5. Chinese crested

Chinese crested er en hunderace, der findes i to varianter: en hårløs og en langhåret variant. Den langhårede chinese crested kaldes chinese crested “powder puff”. 

Chinese crested er en sjælden race, som man ikke med sikkerhed kan sige, hvor stammer fra. Racens personlighed kendetegnes ved, at den er kærlig, god til børn og en familiehund. En chinese crested elsker at lege.

Racen bliver omkring 22-30 cm høj og vejer som voksen mac 4,5 kg. Den hårløse variant kræver en særlig hudpleje, der indebærer badning og påførelse af creme og olie. Den langhårede variant kræver regelmæssigt børstning.

Racen bliver mellem 10-12 år gammel.

Tilbage

6. Coton de tuléar

Coton de tulear stammer oprindeligt fra Madagaskar, og i Danmark kalder vi den også for bomuldshund. Racen er en meget populær hund i Danmark.

Racen hanhunde bliver omkring 25-32 cm høje, mens tæverne bliver omkring 22-28 cm høje. Coton de tulear har en meget fin, halvlang pels, der bølger eller krøller let.

Pelsen kræver en del pleje, og kan både holde lang og klippes i et kort “bamseklip”, der kræver mindre pleje.

Læs mere her, hvis du vil vide mere om hunderacen coton de tuléar: Disse egenskaber gør bomuldshunden til favorit blandt danskerne

Tilbage

7. Komondor

Komondoren er en stor hvid hund, der har en pels, som minder om tykke snore. Racen stammer fra Ungarn. Oprindeligt var det en hyrde- og vagthund.

Det er en meget stærk og hurtig race, der med sin pels kan klare selv de værste vejrforhold. Komondoren knytter sig meget tæt til sin familie, og har tendens til at blive en smule aggressiv overfor fremmede hunde, hvis den ikke bliver socialiseret fra den er hvalp.

Racens hanhunde bliver minimum 70 cm høje og kommer til at veje omkring 50-60 kg. Tæverne vil blive minimum 65 cm høje og vil veje omkring 40-50 kg.

Den snore-agtige pels bliver lang og strid, og racen har kun en meget fin underuld. Pelsen skal ikke børstes, men skal holdes ren.

Tilbage

8. Lagotto romagnolo

Lagotto romagnolo er en hunderace, der stammer fra Romagna. Den lille arbejdshund har skarpe sanser, er loyal, kærlig og legesyg. Racen er let at træne, og trives som regel godt sammen med andre dyr.

Den lille hund har et naturligt instinkt for at jage, svømme og bringe byttet tilbage til jægeren. I nyere tid bliver racen ofte brugt til at finde trøfler. Racen har en vandtæt, ulden og tyk pels, der krøller i de fineste, små krøller.

Det er en middelstor hund, hvor hanhundene vil veje omkring 13-16 kg og blive op til 48 cm høje. Tæverne vil blive op til 46 cm høje og veje omkring 11-14 kg. 

Tilbage

9. Puddel

Puddelhunden findes i mange forskellige varianter. Du kan både få en lille, mellem og stor puddel i mange forskellige farvesammensætninger. Racen er intelligent, vagtsom, aktiv og kærlig.

Racen knytter sig ofte meget tæt til sin familie og er god til børn. Puddelhunden har et højt energiniveau og har behov for en del motion. 

Puddelhundens pels er ofte tæt og bølget, der minder allermest om en form for vat eller uld. Puddelhundens pels gror hele året rundt, og har derfor brug for jævnlig klipning, hvis man vil holde pelsens fine facon.

Tilbage

10. West highland white terrier

West highland white terrier er en lille charmerende hund, der ofte også bare bliver kaldt westie. Det er en familiehund, der har et friskt og aktivt terriersind, som man kender det bedst.

Racen er energisk, modig og robust og er altid veloplagt og frisk på en god omgang leg. Den har dog tendens til at være noget gøende.

West highland white terrieren er nem at træne og lære kommandoer. Racen er intelligent og skaber liv og glade dage hos alle i dens nærvær. 

Westien har en hvid og forholdsvis grov pels. Pelsen har en tætsiddende og fin underuld, der med et par børstninger og en trimning i ny og næ, vil holde sig fin og flot.

Tilbage

11. Shih tzu

Shih tzu er en lille vaks hunderace, der stammer fra Kina, hvor den var meget populær hos det kinesiske hof. Racen kan både holdes med lang pels og med et kort bamseklip. 

Shih tzu er meget følsom overfor varme temperaturer, hvilket skyldes dens sammentrykkede hovede. Racen tilhører nemlig de brachycephale hunderacer. 

Læs mere her, hvis du vil vide mere om hunderacen shih tzu : 10 ting du ikke vidste om hunden shih tzu

Tilbage

Kilde: dogsuniverse.dk, gipote.dk, hundeejere.dk

12. april 2017 Amanda Vejle
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...