Foto: Flickr

Fordelene ved at have to hunde

Der er flere grunde til, hvorfor det er mere hensigtsmæssigt at have to hunde frem for bare én. Vi har her samlet nogle af de allerbedste og vigtigste grunde til, at du burde have to hunde. 

Af: Amanda Vejle , 7. april 2017

To hunde er dobbelt op på lykke

Der kan være mange grunde til at anskaffe sig hund nummer to. Uanset hvad grunden er, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad det vil sige at have to hunde på samme tid. Her er nogle af fordelene ved at have to hunde. 

Hvis du har to hunde, kan de lege med hinanden, når de skal være alene hjemme. Dette kan være godt til at holde hundene beskæftiget, og mindske risikoen for destruktiv adfærd grundet kedsomhed.

En ekstra hund afhjælper og forebygger ikke kun de adfærdsmæssige problemer. Hvis din hund har separationsangst, kan en ekstra hund i hjemmet også minimere denne udfordring.

Læs også: Hundetyveri – undgå at din hund bliver stjålet 

Skal en hund omgås andre hunde?

Jo mindre en hund generelt socialiseres med andre hunde, jo dårligere bliver den socialt, når det gælder samvær med andre hunde og dyr. Fordelen ved at have to hunde, i denne sammenhæng, ses især hos hvalpe og yngre hunde.

Socialiseringen er perfekt for hundes - og især hvalpes - følelsesmæssige udvikling. Ved netop at bruge meget tid sammen med en anden voksen hund, lærer hvalpen, hvordan den skal opføre sig og agere i samvær med andre dyr og mennesker.

Kan hunde fungere som rollemodeller for hinanden?

At have to hunde i hustanden, kan også være en hjælp for dine hundes selvtillid. Hvis en hund er usikker og mangler selvtillid, kan dét at have en anden hund, der er stik modsat, være en kæmpe hjælp for den usikre hund.

En selvsikker, rolig hund, der hviler i sig selv, kan være en positiv rollemodel for en usikker, nervøs og temperamentsfuld hund. To hunde der er ligeligt glade, selvsikre og rolige, kan være de bedste legekammerater samt styrke og støtte hinandens gode opførsel.

To hunde, der derimod begge har adfærdsproblemer og tilsvarende ængstelige temperamenter, kan forstærke den negative adfærd i hinanden. Dette gælder også, hvis en af dine hunde eksempelvis har tendens til at være aggressiv. 

Læs også: Hvad skal du gøre, når din hund bliver angrebet? 

Kan hunde have en indvirkning på stress?

Hunde hjælper ofte mennesker til at slappe af, og hunde bidrager til en masse kærlighed og omsorg i hjemmet. Det at have hunde kan også have en positiv indvirkening på dit helbred rent fysisk, ikke bare psykisk.

At have hunde, der kræver motion og opmærksomhed, bevirker at aktivitetsniveauet hos de fleste mennesker stiger. Det at have hund kan altså minimere stress og reducere chancen for at få hjertestop og blodpropper samt hjælpe på højt blodtryk og kolesteroltal. 

Overvejelser du skal gøre dig, før du anskaffer hund nummer to

På trods af alle de positive ting, det giver at have to hunde, er der også mange ting du skal tage op til overvejelse inden du anskaffer dig endnu en firbenet ven. 

1. Økonomi

Det kan være dyrt at have to hunde. Det er mange omkostninger ved bare at have én hund, og derfor skal du være sikker på, at din økonomi kan holde til at anskaffe dig endnu en hund. Foder, forsikringwe, dyrlæge, hundesygekasse, tilbehør, legetøj, udgifter til hundetræning, loppekur osv. bliver pludseligt en dobbeltudgift.

Læs også: 10 sygdomme alle hundeejere burde være opmærksomme på 

2. Tid og tålmodighed

Du skal være afklaret med at to hunde kræver en del tid og tålmodighed. Du skal være opsat på at bruge tid på opdragelsen af begge hunde, da én uartig hund kan være svær nok at styre i sig selv.

To uartige hunde kan være en daglig krig, og de to hunde kan gensidigt opmuntre dårlig adfærd.

3. Tilpas hundene til hinanden

Du bør selvsagt aldrig efterlade to hunde alene hjemme, før du er 100% sikker på, at de to hunde har det fint med hinande, og ikke vil komme op at toppes, når du er ude at døren.

4. Pelspleje og motion

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilke racer du vælger, hvis du vil have to hunde. Det kan være hyggeligt at bruge to eller tre timer på pelspleje ugentligt, men har du dobbelt op på hund, der har behov for samme mængde af pelspleje, kan opgaven godt blive ret stor. 

Læs også: Allergivenlige hunderacer – myter og virkelighed 

5. Løbetid

Hvis du vil have to hunde af modsat køn og ikke ønsker at avle på dem, vil det være nødvendigt at kastrere eller sterilisere en af hundene. Hvis en af hundene ikke bliver neutraliserede, vil det være nødvendigt at adskille dem, hver gang tæven er i løbetid.

To tæver, der går sammen, kan udvikle meget voldsomme konflikter i forbindelse med løbetiden. Det kan sågar udvikle sig til slåskampe mellem de to.  

Læs mere: Her er alt hvad du skal vide om hunde i løbetid 

Hvornår bør du anskaffe dig hund nummer 2?

Hvis du allerede har en hund, bør du vente til den er fuldvoksen, før du anskaffer dig den næste. Det er omkring to års alderen. 

Det ville være en skam, at din første hund ikke får lov at være hvalp i fred. Hvis der pludseligt kommer en ny hvalp ind i billedet, kan det give en masse uro i den halvstore hvalps verden, og det kan være svært pludseligt at skulle forholde sig til en ny, lille, energifyldt hvalp.

Det kan ikke anbefales at have to hvalpe på forskellige aldre på samme tid, da de begge vil være på forskellige hvalpestadier, på forskellige tidspunkter. Få derfor først hund nummer to, når den første hund er voksen. Den voksne hund har da mere overskud til at tage sig af og lege med den nye hvalp.

Vær dog opmærksom på, at din voksne hund eller ikke må være for gammel, da den gamle hund muligvis ikke kan leve op til den nye hvalps energi- og aktivitetsniveau. Hvalpen kan være utroligt belastende for den gamle hund. 

Læs også: Sådan laver du sjovt hundelegetøj af gamle t-shirts

Kilder: cuteness.com, vorupdyrehospital.dk

7. april 2017 Amanda Vejle
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...