Foto: iStock

Få dig en hund og lev længere

Menneskets bedste ven, hunden, kan faktisk andet end at skabe glæde. Undersøgelser viser nemlig, at hunden har en positiv effekt på din sundhed.

Af: Mette Gottlieb Pedersen, 8. marts 2017

Hunden er nøglen til et længere liv

Vi alle kender til ordsproget: Hunden er menneskets bedste ven.

Og de fleste hundeejere kan højst sandsynligvis nikke genkendende til den påstand, fordi der er ingen tvivl, hunden ER menneskets bedste ven, om man vil det eller ej.

Den elsker at være en del af familien og vil gøre alt for dig. Hunden er et dejligt kæledyr og faktisk kan den være med til at give dig et længere liv. Dermed sagt, hvis du ønsker et langt og godt liv med mindre risiko for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme, kan menneskets bedste ven være den optimale løsning.

American Heart Asscociation siger nemlig: ”at eje kæledyr - specielt hunde - kan være medvirkende til en reduceret risiko for hjerte-kar-sygdomme.”

For at opnå den positive effekt sundhedsmæssigt, er det afgørende at du selv går gode og lange ture med din hund - langs skovbrynet, stranden eller blot i den lokale "hundepark". Det er akkurat det, som er hovedårsagen til, at hunden har en positiv effekt for dit helbred. Dét at du kommer ud at røre dig er en gevinst for dit helbred, og hvorfor ikke have en hund at gøre det med? 

Hundeejere får også andre sundhedsgevinster med sig

1. En større social kontaktflade

Når du er ude og gå tur med din hund, er mulighederne for at interagere med andre hundeejere større. På den måde kan du skabe nye bekendtskaber og dermed få en større social kontaktflade.

2. Bedre form

Du får mere motion, når du har en hund. De skal luftes dagligt og dermed kommer du op fra sofaen og ud i den friske luft. Faktisk har forskere fra Michigan State University sagt, at 60% af hundeejere motionerer mere eller langt mere end de sundhedsmæssigt anbefalede mængder.

3. Øget livsglæde og selvværd

Forskere har påvist, at hundeejere får øget deres selvværd. Udsagn fra testgruppen af hundeejere, som American Psycholigical Association havde studeret, viste at de oplevede langt større selvværd og deres fysiske aktivitet blev ligeledes øget. Derudover oplevede de fleste, at de havde langt mindre angst for tyveri.

4. Risikoen for at få depression mindskes

Dét at have hund, skaber en hel speciel lykkefølelse. Den viser sin kærlighed med blot et enkelt blik og den hopper rundt af glæde, når du kommer hjem fra arbejde - og denne glæde vi mennesker får fra vores hund, er simpelthen med til at reducere tendensen til depression.

Kilde: Aktiv Træning, illvid.dk

8. marts 2017 Mette Gottlieb Pedersen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...