Foto: iStock

Dyrlæge advarer: Dødelig hundevirus fundet i hvalpe på Fyn

Flere hundehvalpe er blevet aflivet efter fund af dødelig virus. 

Af: Sarah Lyster Nielsen, 29. november 2016

Smittefarlig hundevirus fundet

I sidste uge er der fundet en farlig virus i et kuld hundehvalpe på Fyn, og de er efterfølgende blevet aflivet for at begrænse smittefaren. 

Der er tale om den farlige Parvovirus, der er meget smittefarlig blandt hunde, og især hvalpe og ikke-vaccinerede hunde er i farezonen. Det er dog vigtigt at understrege, at virussen ikke smitter mennesker. 

Høj dødelighed

For en måned siden blev et andet kuld hvalpe desværre også aflivet på Nordøstfyn, og virussen har på nuværende tidspunkt kostet i alt 14 hunde livet. 

Dødeligheden blandt smittede hunde ligger på 80-95%, så det er vigtigt at sørge for, at din hund så vidt muligt ikke kommer i kontakt med andre hunde eller deres afføring. 

“Vi anbefaler, at alle hvalpeejere og opdrættere udviser stor forsigtighed i forhold til at møde andre hunde og så vidt muligt holder sine hvalpe på egen matrikel,” siger dyrlæge Anne Louise Sparvath fra Årslev Dyreklinik til TV2 Fyn.  

“Da der er tale om en virus, findes der ingen reel behandling, hvorfor dødeligheden blandt ikke-vaccinerede hvalpe er 80-95 procent,” siger hun yderligere. 

Symptomer og smitte

Parvovirus er heldigvis en temmelig sjælden virus, og den er sidst blevet konstateret på Fyn i 2010, men den er svær at komme til livs. 

Virussen smitter gennem jord og afføring, og virussen kan faktisk overleve op til seks måneder i jorden, så det er meget vigtigt, at din hund er fuldt vaccineret.

Den er desuden resistent over for rengøringsmidler, og den kan spredes gennem hud, tøj, fodtøj og andet, så den er svær at slippe af med. Sygdommen går i udbrud efter 4-14 dage efter smitte, og symptomerne er nedsat appetit, opkastning og blodig diarré. 

Kilder: TV2 Fyn, WebMD Pets

29. november 2016 Sarah Lyster Nielsen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...