Foto: iStock

Din hund er klogere, end du tror!

Ny forskning viser, at hunde nemt kan narre sin ejer eller andre mennesker, ved blot at vide om du er gavmild eller nærig med godbidder.

Af: Martine Hestbæk Jacobsen , 30. marts 2017

Sådan narrer din hund dig

En undersøgelse viser, at hunde nemt kan løbe om hjørner med mennesker, og få akkurat hvad de har sat sig for, ved blot at vide, om du er gavmild eller nærig med godbidder.

Et overbevisende forsøg

I et forsøg har forskere sat 27 hunde overfor to forskellige mennesketyper; mennesker, der enten var gavmilde eller nærige med godbidder.

Inden forsøget blev igangsat, fik hundene lov til at lære de to mennesketyper at kende, og der fik hundene hurtigt luret hvem, der var hvem; hvem kunne de få godbidder af og hvem der var den nærige person, som aldrig gav noget lækkert.

Efter at hundene havde hilst på de to mennesketyper, blev de præsenteret for tre bokse med mad

  • I den første boks lå der en saftig pølse
  • I den anden madboks lå der en tør og kedelig hundekiks
  • Den tredje boks var helt tom

Efter præsentationen af de tre bokse med mad, fik hundene mulighed for at føre en af hver mennesketype hen til en af madboksene.

Blev den nærige person blev ført hen til madboksen med den saftige pølse, fik hunden ikke lov til at spise den, hvorimod hvis hunden førte den gavmilde person derhen, måtte den godt spise pølsen.

Målet med undersøgelsen

Målet med undersøgelsen var at se, om der var forskel på, hvilken boks hundene førte personen hen til i forhold til, hvad de hunden gerne ville opnå.

Et overraskende resultat

De fleste gange førte hunden den nærige person over til den tomme boks. Hunden vidste, at den alligevel ikke ville blive forkælet med godbidder af denne person, og der ville derfor ikke være nogen grund til at føre personen over til boksen med hundekiks eller pølse.

Omvendt blev den gavmilde person - de fleste af gangene - ført hen til boksen med den saftige pølse, således hunden fik lov til at nyde denne.

Denne taktiske tankegang viste sig at blive gentaget gang på gang i løbet af undersøgelse. Forskerene mener ikke, at der er tale om en tilfældighed.Kilde: New Scientist

30. marts 2017 Martine Hestbæk Jacobsen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...