Se 9 overraskende ting, der gør din hund bange
Se 9 overraskende ting, der gør din hund bange Foto: iStock

9 overraskende - men almindelige - ting, der gør din hund bange

Se her, om din hund lider af én af disse 9 helt almindelige fobier.

Af: Sarah Lyster Nielsen, 10. maj 2017

9 hverdagsting, som din hund kan være bange for

Du har sikkert oplevet, at din hund har været bange for torden, eller måske går den helt grassat, når du hiver støvsugeren frem. Begge ting er faktisk helt almindelige fobier for hunde – se her, hvad 9 af de mest almindelige fobier er.

1. Torden

Fobi for torden eller astrafobi, som det også hedder, er en meget almindelig hundefrygt.

Det kan variere, hvor slemt det er – nogle hunde har det i mild grad, hvor de måske ryster lidt eller har halen mellem benene, mens andre hunde reagerer mere voldsomt og gemmer sig, bliver destruktive eller endda mister kontrollen over blæren.

Nogle hunde kan også fornemme, at der kommer tordenvejr, før det rammer, så hvis din hund viser tegn på frygt, kan det være derfor. 

2. Fyrværkeri

Fyrværkeri er endnu en klassisk og meget almindelig frygt for hunde. Ligesom med torden er det de høje, uforudsigelige lyde samt lysglimt, der skræmmer hundene.

Med nogle hunde kan fobien afhjælpes, hvis de efterhånden udsættes for lyden af fyrværkeri, så de kan vænne sig til det. Hvis det ikke hjælper, kan du overveje at behandle den for angst for at hjælpe den.

3. At blive efterladt

Hunde kan lide af separationsangst, og det kan føre til, at hunden udviser destruktiv adfærd, når ejerne forlader huset. Andre symptomer på separationsangst kan være overdreven gøen, eller at hunden tisser i huset.

Hvis din hund lider af denne fobi, kan du prøve at ændre dine vaner, når du forlader huset. Hvis du gør nogle andre ting, før du forlader huset og forlader huset uden det store postyr, kan det hjælpe på hundens angst. 

Det er desuden en fordel, hvis hunden langsomt vænnes til at være alene hjemme, før du lader den være alene.

4. Dyrlægen

Hunde er sjældent glade for dyrlægen, og det er skyldes det uvante miljø med underlige lugte, nye måder at blive behandlet på, det at blive tilbageholdt samt at modtage vaccinationer.

Det er ikke så mærkeligt, at hunde ikke er vilde med at komme til dyrlægen, men det kan hjælpe, hvis du tager hunden med på besøg hos dyrlægen, bare for besøgets skyld. På den måde vænner hunden sig til dyrlægens praksis og forbinder det med noget mere positivt.

5. At køre i bil

Nogle hunde elsker at køre i bil og stikker gladeligt hovedet ud ad vinduet, men for andre er det knapt så rart at være i en bil.

Det skyldes ofte, at hunden ikke er blevet vænnet til biler tidligt, eller fordi den har haft en negativ oplevelse med køresyge – eller fordi turen i bilen har ført til internatet eller dyrlægen.

Hunden kan komme af med sin frygt, hvis du giver den godbidder og roser den for at komme ind i bilen, og hvis frygten ikke skyldes køresyge, kan det måske hjælpe at tage den på hyggeture, der ikke involverer dyrlægen.

6. Trapper

Frygten for trapper kommer sig næsten altid af, at hunden ikke er blevet vænnet til trapper tidligt i livet. Derfor bør du vænne din hund til det, når den er hvalp, men hvis det er for sent, kan du eventuelt lave det til en leg for din hund. 

7. Fremmede mennesker

Denne frygt kan være lidt svær at overkomme, da du af gode grunde ikke kan sørge for, at din hund vænner sig til og accepterer alle nye mennesker.

Derfor er det vigtigt at give din hund tid til at vænne sig til nye personer og lade den komme til dem i sit eget tempo, så den ikke ender med at reagere på en uhensigtsmæssig måde.

8. Børn

Hvis der ikke allerede er børn i familien, når du får hunden, kan det være svært for den at vænne sig dem, når den er vant til dem fra starten. Mange hunde har desuden også haft negative oplevelser med børn, da hunden kan opfatte barnets glade leg med hunden som en trussel.

Hvis din hund er bange for børn, er det en god idé at arbejde med en hundetræner, så den vænner sig til det.

9. Tilfældige objekter

Mange hunde har en frygt for specifikke objekter; det kan være støvsugeren, et stykke legetøj eller en særlig juledekoration. Denne slags frygt er sjældent så alvorlig, da objekter som oftest kan flyttes, så hunden ikke kan se dem, men det kan alligevel blive problematisk.

Løsningen på denne fobi kan være at introducere din hund for tingene på en rolig og behagelig måde, så din hund ikke kender objektet bedre.

Kilde: The Spruce

10. maj 2017 Sarah Lyster Nielsen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...