Vær opmærksom på almene fejl, de fleste laver, når de vasker deres hund
Vær opmærksom på almene fejl, de fleste laver, når de vasker deres hund Foto: iStock

7 almene fejl du laver, når du bader din hund

Hvis du som ejer ikke er opmærksom på dine fejl, risikerer du at gøre hunden uvillig til at gøre et bad til et fremadrettet ritual.

Af: Vu Nguyen, 2. december 2016

1. Forkert temperatur

Har du ikke nogen ingen idé om, du bader din hund med for varmt eller for koldt vand? Du skal gå efter lunkent vand. Hvis vandet er for varmt eller koldt, vil det give en negativ stimulus, som i den lange ende kan resultere i, at din hund ikke vil bades fremadrettet.

2. Menneskeshampoo vs. hundeshampoo

Har du en god shampoo, som du bare elsker? Hvorfor ikke indvie din hund i sagerne? Den tanke kan strejfe mange mennesker, men hvis du seriøst overvejer det, så skal du lade være. Hundenes pH-værdi afviger fra menneskers. Desuden indeholder menneskeshampoo hyppigt parfumer, som ikke kommer din hund til gavn. Brug derfor altid hundeshampoo, når du bader din hund.

3. Du tørrer din hund forkert

Det er en god idé at have håndklæder klar, inden du begynder at give din hund et bad. Læg et håndklæde på gulvet, så du og din hund ikke unødvendigt risikerer at miste fodfæstet. Brug håndklædet til at få det meste af pelsen tørt. Ellers skal hunden nok sørge for at gøre dig opmærksom på det ved at ryste det sidste af.

4. Vandstyrken er for høj

En håndholdt bruser er klart at foretrække, når du vasker din hund. Så har du bedre kontrol over situationen. Hvis du vasker med en for høj styrke, vil den høje lyd af vandstyrken højst sandsynligt skræmme din hund. Det vil du gerne undgå.

5. Du anvender shampooen forkert

Når du tilsætter sæbe på din hunds pels, skal du huske at massere shampooen grundigt ind. Men vent med at skylle din hund! Før shampooens indhold kan nå at få en virkning, så vent i ca. 10 minutter. Derefter kan du skylle din hund. 

6. Du glemmer at børste pelsen

Hvis du har en hund med en manke som en løve eller bare har en lang pels, så vil det være oplagt at rede pelsen ud før, du bader hunden. Det er desuden en rigtig god idé at børste din hund igen, når den er tør. På den måde får du børstet løse hår væk, og du vil opleve at din hund ikke fælder nær så meget.

7. Steder du især skal være opmærksomme på

Hundens ører og øjne er noget, du konstant skal være opmærksom på. I stedet for at skylle hovedet med vand fra bruseren, anbefales det at bruge en våd klud eller håndklæde. På den måde undgår du, at hunden får en ubehagelig oplevelse.

Kilde: petMD.com og virbac.dk

2. december 2016 Vu Nguyen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...