Foto: iStock

5 tips til hvordan du reducerer omkostningerne ved at holde kæledyr

På mange måder beriger det hverdagen at have kæledyr, men det kan hurtigt blive dyrt. Prisen løber op, da din nye ven har brug for mad og legetøj, og vi må ikke glemme besøgene hos dyrelægen.

Af: Mette Gottlieb Pedersen, 12. januar 2017

12.000 kr. for at holde hund

Det er ikke helt billigt at have et kæledyr i hjemmet. På bare et år kan det koste omkring 12.000 kr. at have en hund, da der skal betales for mad, udstyr, legetøj, forsikringer og besøg hos dyrelægen. Der findes dog billigere alternativer. En fisk koster for eksempel kun omkring 1600 kr. om året.

Du kan her få 5 tips til, hvordan det kan blive billigere for dig at holde kæledyr i husstanden.

1. Adopter et dyr

Hvis du vil spare lidt penge fra start, kunne det være en god idé at adoptere et kæledyr. I en dyreforretning eller hos en kennel, kan priserne godt være skruet lidt op, men hvis du finder et dyreinternat, kan du spare mange penge.

Du skal dog være opmærksom på at tjekke dyret for sygdomme, inden du adopterer. Ellers kan det blive en omkostningsfuld affære senere i dyrets liv.

2. Brug din familie og dine venner

Hvis du skal på en forlænget weekend eller skal ud en hel aften, og du ikke vil lade dit kæledyr være alene hjemme, så se bort fra at bruge penge på at få den passet.

Snak med din familie eller dine venner, om de kunne tænke sig, at gå en tur med din hund. Du kan som tak vælge at give en plade chokolade eller en blomst. Dette er en mere personlig, billig og nemmere metode at gøre brug af.

3. Undersøg priser

Altid undersøg priser på ting og behandlinger til dit dyr. Undersøg, hvilken dyrelæge i dit nærområde, som er billigst, og som matcher dit og dyrets behov.

Samtidig skal du så vidt muligt undgå at købe foder og medicin hos dyrelægen, da det meste kan findes online til billigere priser.

4. Gør det selv

Du kan spare nogle penge ved selv at hjælpe dit dyr med hygiejnen.

Det kræver måske et par forsøg, men efter et par gange har du hurtigt lært, hvordan du kan klippe dit kæledyrs negle, og dermed sparer besøget hos en dyreklinik. Samtidig kan du selv stå for at klippe, bade og børste dit dyr. 

5. Vær opmærksom

Hold øje med dit dyr. Er den blevet mere doven? Spiser den ikke op? Reagerer den på sit navn?

Det er vigtigt at holde øje med, om dit dyr forandrer sig, da det kan være et tegn på sygdom. Det er derfor vigtigt at du bruger tid og penge på dyrelægebesøg, hvis du har mistanke om at noget er galt. Hold tiderne til helbredundersøgelserne, så du kan tage sygdommen i optrækket. Det er langt billigere end hvis dit kæledyr skal behandles, når den er alvorligt syg.

Link: dr.dk

12. januar 2017 Mette Gottlieb Pedersen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...