Foto: istockphoto

5 tips til at få din hund sikkert gennem vinteren

Det er vinter i Danmark, og har du egentlig tænkt over, hvad de lavere temperaturer kan betyde for din hund? 

Af: Christina Krogager Friis, 5. januar 2017

1. Pas på den tynde is

Der høres sommetider historier om hunde, som skøjter rundt på isen, og pludselig falder igennem. Uventet lyder der et knæk efterfuldt af et plask, og så er der altså ikke meget at gøre.

Sørg derfor for at holde hunden væk fra usikre og frosne søer. Derudover kan hundens færden på isen også føre til indre skader, hvilket blot er endnu en grund til at holde sin hund væk fra is. 

2. Beskyt hundens poter

Hold godt øje med om hundens poter får sprækker eller skader igennem vinteren. Skarpe sten og grene kan gemme sig under sneen, og disse kan gøre skade på de små trædepuder.

Derudover bliver der i forbindelse med frost også ofte saltet på gaderne. Når du kommer ind fra en gåtur, kan det derfor være en god idé at skylle hundens poter. Brug en spand varm vand og sørg for at nå ind mellem trædepuder og tæer.

3. Trim hårene omkring hundens poter

Har du en langhåret hund, kan det være en god idé at trimme hårene mellem dens poter, da sne vil sætte sig fast og danne irriterende "bolde" mellem dens trædepuder og tæer.

4. Minimér hundens tid udendørs

Hunde kan lide af forfrysninger – især på ørene og halespidsen. Hold derfor ekstra godt øje med, om hundens hud bliver hvid eller blå. Det kan derfor være en idé at minimere den tid som hunden normalt vil befinde sig uden for, og i stedet aktivere den med leg inden døre.

5. Alder har også noget at sige

Hvad angår kulde og hundens alder, har dette meget mere at skulle have sagt, end du måske umiddelbart tror. Meget unge og ældre hunde har svært ved at regulere kropstemperaturen, hvilket gør at de har mere ekstreme reaktioner på ændringer i vejret.

Kilde: Akc.org

5. januar 2017 Christina Krogager Friis
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...