Foto: istockphoto

5 falske rygter om hunde, du troede var sande

Der findes mange rygter om hunde. Nogle er sande, men der er også nogle, der bestemt ikke holder stik. Her er fem rygter om hunde, som du sikkert troede var rigtige.

Af: Mariah Leitisstein, 27. april 2017

Hunden er stadig vores bedste ven

Det er bestemt ingen hemmelighed, at hundeejere elsker deres hunde – og med god grund. Selv når de har gjort noget, som de ikke skal, kan vi ikke lade være med at synes godt om det blik, de sender os. Og selvom hunden har været vores ven i tusinder af år, så er der stadigvæk et par ting, som mange mennesker tror om hunde, der ganske enkelt ikke er sande.

1. Hunde og katte kan ikke enes

De fleste tror, det er rigtigt, at hunde og katte ikke kan enes, men det altså ikke tilfældet. Det er klart, at ethvert hjem med flere dyr på et eller andet tidspunkt vil løbe ind i nogle udfordringer, og præcis ligesom med familiemedlemmer, vil man også opleve kæledyrene vil støde ind i hinanden og have uoverensstemmelser.

Forskere fra Tel Aviv Universitet har opdaget, at der findes en række forskellige racer, der faktisk er utroligt glade for hinanden. De undersøgte 200 hjem, der både havde hunde og katte boende.

Det viste sig, at det kun var under 10 %, der ind i mellem havde problemer med at bo sammen. Forskerne observerede dyrenes kropssprog, og resultatet var at hunde og katte, der lever sammen faktisk tilegner sig hinandens tegn og sprog, så de i sidste ende taler på samme måde.

Desto yngre killingerne og hvalpene var, når de først blev introduceret til hinanden, desto bedre var de til at læse hinanden. 

2. Nogle hunde kan bide gennem stål 

Du har sikkert mødt nogle af de mennesker, der er overbeviste om, at visse hunderacer er helt ekstreme dræbermaskiner. Det siges blandt andet, at en pitbull er i stand til at bide gennem stål og har et bid, der låser sig fast. Men ifølge I. Lehr Brisbin, Ph.D. fra Georgia universitet, er det altså ikke tilfældet.

I 2010 blev der desuden skrevet en artikel, der understregede, at der faktisk aldrig nogensinde er blevet lavet en decideret undersøgelse med fokus på styrken i nogen hunds bid.

3. Hunde vil kun respektere deres alfa 

Mange tror at den eneste måde at få hunden til at høre efter, er ved at etablere dominans, hvor mennesket er alfa i flokken. Denne idé har nok fået sin spæde start takket være måden dyrespecialisten Konrad Lorenz i 1940’erne trænede hunde i Østrig. Teknikkerne, han brugte, var baseret på de metoder, man brugte i det tyske militær, når man trænede militærhunde.

Nyere studier af vilde hundegrupper har dog vist, at de har en noget anden social struktur end først antaget.

Faktisk minder strukturen meget mere om menneskelige familier, hvor forældrene (og de andre voksne) bestemmer, og hvor børnene får lov til at sidde ved børnebordet. Der er derfor nogle trænere, som i højere grad går ind for, at man træner sin hund med udgangspunkt i forælder-barn-metoder.

4. Gamle hunde vil ikke knytte bånd til ny ejer

Hvis du overvejer at få dig en hund, og hvis du ikke helt kan overskue at få dig en hvalp, så er der faktisk intet i vejen med at adoptere en lidt ældre hund.

Du har sikkert hørt rygtet om, at gamle hunde ikke er i stand til at knytte bånd til nye ejere, men det skal du ikke lytte til. Det er ganske enkelt ikke rigtigt. Ligegyldigt hvor gamle dyrene er, så har de altid et behov for at knytte bånd. Det gælder særligt hunde, der er meget sociale væsener. Og at knytte bånd handler ikke kun om at få den til at sidde, når du beder den om det. Det handler i den grad også om at sikre, at du er den allervigtigste for hunden. 

5. Din hund spiser græs, fordi den har ondt i maven

Du har sikkert oplevet, at din hund spiser græs, når I er ude for at gå tur, og du har sikkert også oplevet, at en forbipasserende kommenterer på, at det altså er, fordi den har ondt i maven. Næste gang, det sker, så kan du sige, at det altså ganske enkelt ikke er rigtigt.

I 2008 viste en undersøgelse at ud af 1.571 forskellige hunde, kunne i alt 68% af dem lide at spise græs. Der er absolut ingen næring i græs, og hunde kan ikke fordøje det, så hvad får dem til at spise det? Nogle dyrelæger mener, at svaret er ret enkelt; de kan bare godt lide det.

27. april 2017 Mariah Leitisstein
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...